Cum să scapi de depresie fără medicamente. Recomandările unui psiholog

Cum să scapi de depresie fără medicamente. Recomandările unui psiholog

Depresia poate fi combătută şi dacă vă stabiliţi un scop FOTO:bucurestifm.ro

Cauzată de diverşi factori psihologici şi de mediu, depresia poate fi combătută şi fără medicamente în cazurile mai puţin delicate. Iar pentru combaterea depresiei aveţi la îndemână mai multe metode simple şi uşor de aplicat.

Ştiri pe aceeaşi temă

După cum spune psihologul Magdalena Moraru, o metodă eficientă pentru combaterea depresiei este aceea de a înceta să mai trăiţi viaţa unei alte persoane. ”În destule cazuri, depresia apare pentru multe persoane atunci când acestea realizează că nu îşi trăiesc propriile vise şi că în schimb încearcă să îşi mulţumească părinţii, copiii, rudele şi prietene. Curajul de a vă urma propriile vise reduce într-un procent important stările de anxietate”, spune Magdalena Moraru.

Scrisul ajută şi el mult în depăşirea stărilor de depresie. Puteţi ţine un jurnal în care să vă scrieţi gândurile şi sentimentele şi chiar nemulţumirile.

Pentru a luptat împotriva depresiei este foarte important să nu vă comparaţi cu alte persoane. Asta pentru că, după cum precizează Magdalena Moraru, ”compararea cu alte persoane reprezintă o risipă foarte mare de energie şi timp. Este foarte important să vă concentraţi asupra voastră şi asupra vieţii voastre şi să nu deveniţi obsedaţi de vieţile altora ca model”.

Depresia poate fi combătută şi dacă vă stabiliţi un scop. Un ţel, fie şi el de mai mică importanţă, pe care să îl realizaţi pas cu pas, vă dă un sens vieţii şi vă induce o stare pozitivă constantă.

Este important de asemenea să ştiţi să vă bucuraţi şi de linişte şi pauze şi să ştiţi să vă dozaţi eforturile atunci când munciţi.

Consumul de vitamine este şi el eficient în combaterea depresiilor. Însă şi aici este necesar să consultaţi un specialist pentru a nu fi dezechilibre în ceea ce priveşte consumul anumitor vitamine.

citeste totul despre: