Cum a reuşit un argeşean să facă 100.000 de lei din taste, pe seama mai multor firme de transport

Cum a reuşit un argeşean să facă 100.000 de lei din taste, pe seama mai multor firme de transport

Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Argeş au finalizat cercetările

Un tânăr din Argeş a recurs la o metodă de înşelătorie elaborată ca să se îmbogăţească rapid. Individul a jonglat cu diverse comenzi de transport pe site-urile de profil, păgubind cu aproape 100.000 de lei câteva firme de bună credinţă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Bărbatul, care riscă acum să ajungă în instanţă, este fostul administrator al unei societăţi comerciale din judeţ, firmă de la care a păstrat o serie de documente, modul de autentificare şi accesul la conturile online. De aceste pârghii s-a folosit ulterior ca să facă bani din înşelătorii. Şi până să ajungă pe mâna Poiliţiei, chiar i-a reuşit.  

Cum proceda

Tânărul căuta pe bursa de profil diverse comenzi de transport marfă la preţuri mici pe care le contracta, recomandându-se drept reprezentant al firmei pe care o administrase, după care posta comenzile pe site-uri, la tarife superioare. 

Cei care se lăsau tentaţi de sumele generoase propuse de el se angajau să onoreze contractul, efectuau transportul, dar se trezeau că nu puteau încasa contravaloarea negociată a serviciului, deşi indiviul primea sumele de la firmele care plasau comenzile iniţiale.

Firme de bună credinţă, înşelate din tastatură

Aşa a reuşit argeşeanul să păcălească, în decurs de un an, nu mai puţin de nouă firme pe care le-a prejudiciat cu 98.000 de lei.

Săptămâna aceasta, poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Argeş au finalizat cercetările în dosarul penal întocmit sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune în formă continuată.

"Din cercetări s-a stabilit că un bărbat de 33 de ani, din Topoloveni, folosindu-se de datele unei societăţi comerciale în care nu mai avea calitate, ar fi preluat comenzi de transport rutier de marfă sub preţul pieţei, după care le relansa pe un site de profil, la un preţ mai mare decât preţul pieţei şi decât preţul pe care îl primea. Solicitarea era preluată de alte societăţi, care efectuau transportul şi ulterior nu mai primeau plata", precizează Florin Popa, purtătorul de cuvânt al IPJ Argeş.

Prejudiciul a fost recuperat în proporţie de peste trei sferturi.

Ce riscă bărbatul

Dosarul cauzei a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Topoloveni cu propunere de trimitere în judecată. 

Potrivit articolului 244 din Codul penal, pedeapsa pentru astfel de fapte poate ajunge până la cinci ani de puşcărie. 

Vă recomandăm să mai citiţi:

VIDEO Poliţişti ameninţaţi cu o butelie de un şofer: „Dacă-mi luaţi permisul, vă fac belele!“ 

Spital de geriatrie, evacuat după ce paznicul a folosit spray paralizant. Cu cât a fost sancţionat bărbatul

 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările