Cum se prepară tortul cu ciocolată albă, kiwi şi portocale

Cum se prepară tortul cu
ciocolată albă, kiwi şi portocale

Tortul cu ciocolată albă, kiwi şi portocale   FOTO: despreceimipasa.blogspot.com

Un preparat uşor de realizat şi foarte gustos, tortul cu ciocolată albă, kiwi şi portocale va fi cu siguranţă pe placul celor mici şi mari. De ce ingrediente aveţi nevoie şi cum se prepară acest tort inedit, aflaţi din materialul de mai jos.

Ştiri pe aceeaşi temă

Pentru a pregăti aluatul aveţi nevoie de o linguriţă praf de copt, 150 grame făină, 3 ouă, 80-100 grame zahăr, 1 linguriţă esenţă de rom, 80 grame unt topit, un praf sare, 60 ml lapte şi 100 grame ciocolată amăruie cu minimum 50% cacao. Iată şi ingredientele necesare pentru a pregăti crema acestui tort special: 500 grame ciocolată albă topită şi răcită, 200 ml frişcă lichidă, 250 grame kiwi tocat mărunt, 200 grame kiwi tăiat felii, 200 grame portocale şi 150 grame cremă de brânză.

Silviu Marinescu este cofetar la un restaurant din Piteşti şi ne-a explicat cum se prepară deliciosul tort. ”Mai întâi trebuie să încălziţi cuptorul la 180°. Ungeţi după aceea cu grăsime şi tapetaţi cu făină o tavă de copt rotundă. Pentru a pregăti aluatul, bateţi zahărul şi esenţa de rom cu ouăle. Adăugaţi untul topit, laptele şi ciocolata amăruie. Următorul pas este acela de a amesteca praful de copt cu făina şi sarea şi să le adăugaţi în compoziţia precedentă”, precizează Silviu Marinescu. Aluatul se toarnă după aceea în formă şi se pune la cuptor până când la inserarea unei scobitori în centrul tortului aceasta iese curată. După aceea blatul se lasă să se răcească în întregime.

Pentru a realiza crema tortului, bateţi mai întâi frişca. Adăugaţi apoi ciocolata albă urmată de crema de brânză. Pentru a asambla tortul cu kiwi şi ciocolată albă trebuie să tăiaţi blatul în trei părţi egale. Aşezaţi prima parte pe o farfurie întinsă, întindeţi crema şi presăraţi bucăţile de kiwi. Repetaţi procedura şi cu celelalte două părţi ale blaturilor. Pe deasupra puneţi feliile de kiwi şi portocale. După ce aţi terminat de pregătit tortul, lăsaţi-l la frigider timp de cel puţin patru ore.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: