Cum se prepară limonada cu rodii şi grapefruit. Secretul frunzelor de rozmarin adăugate pentru savoare

Cum  se prepară
limonada cu rodii şi grapefruit. Secretul frunzelor de rozmarin adăugate pentru savoare

Uşor de preparat şi foarte sănătoasă, limonada cu rodii şi grapefruit este o soluţie delicioasă de a ne răcori în zilele de vară. Cum se prepară băutura răcoritoare, aflaţi din articolul următor.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ingredientele de care aveţi nevoie sunt următoarele: două lămâi, 1 grapefruit, 2 rodii, 2 linguriţe de miere, câteva frunze de mentă şi 1 litru de apă plată.

Mai întâi se curăţă rodiile, se pun seminţele într-un robot de bucătărie şi se mixează până se mărunţesc. După aceea se pun într-o strecurătoare şi se scurge bine sucul obţinut. Se stoarce după aceea grapefruit-ul într-un storcător. Sucurile rezultate de la grapefruit şi de la cele două rodii se amestecă cu sucul rezultat de la cele două lămâi. Se adaugă apa plată şi frunzele de mentă şi se adaugă două linguriţe de miere sau mai multe, după gust. Opţional, în limonada rezultată se pot adăuga gheaţă şi câteva frunze de rozmarin pentru a îi da un plus de savoare.

În caz că doriţi să faceţi limonada cu zahăr şi nu cu miere, puteţi prepara un sirop ce se obţine din două căni de apă fiartă amestecate cu o jumătate de cană de zahăr.

Considerat un fruct miraculos, rodia conţine de trei ori mai mulţi antioxidanţi decât vinul roşu sau ceaiul verde. Consumul de suc de rodii, inclusiv în limonadă, are efecte anti-îmbătrânire şi luptă împotriva apariţiei unor maladii precum artritele sau bolile de inimă.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările