123 de centre, în Argeş, pentru Evaluarea Naţională. Ce sfaturi au primit, pe ultima sută de metri, candidaţii

123 de centre, în Argeş, pentru Evaluarea Naţională. Ce sfaturi au primit, pe ultima sută de metri, candidaţii

Foto: Ministerul Educaţiei

În judeţul Argeş, examenul de Evaluare Naţională pentru absolvenţii clasei a VIII-a, în anul şcolar 2020-2021, se va desfăşura în 123 de centre de examen în care sunt înscrişi 4160 candidaţi din 136 unităţi de învăţământ.

Din cei 4160 candidaţi, 1724 sunt din mediul rural, 2436 din mediul urban şi pentru 37 de elevi s-au aprobat cereri pentru adaptarea condiţiilor de examen conform particularităţilor candidaţilor în baza Procedurii nr. 1526/DGIP/12.03.2021 cu privire la asigurarea condiţiilor de egalizare a şanselor.

Examenul de Evaluare Naţională pentru absolvenţii clasei a VIII-a, în anul şcolar 2020-2021, are ca element de noutate tipărirea, în ziua de examen, a subiectelor în formă de broşură pentru probele scrise la Limba şi literatura română, Matematică şi Limba şi literatura maternă (pentru elevii care frecventează şcoli cu predare în limba maternă).

Broşura se predă la finalul probei şi, întrucât conţine subiectele şi rezolvarea acestora, nu rămâne în posesia candidaţilor. 

Sfaturi pentru candidaţi

ISJ Argeş le-a transmis luni candidaţilor câteva recomandări practice:

- Asigură-te că ai la tine: actul de identitate, stilou/pix de culoare albastră, creion, gumă de şters, riglă, apă, şerveţele!
 
- Când primeşti broşura, citeşte subiectele pentru a te familiariza cu ele, apoi citeşte din nou, în întregime, TOATE subiectele şi foloseşte cel puţin 5 minute pentru a te obişnui cu cerinţele.
 
- Identifică tipul de cerinţe specific fiecărui subiect şi alege să începi cu subiectul pe care-l stăpâneşti cel mai bine şi fă-i acestuia, în minte sau pe o ciornă, un plan schematic de rezolvare.
 
- Rezervă un interval de 10-15 minute, la final, pentru citirea şi verificarea întregii lucrări.
 

Vă recomandăm să citiţi şi:

 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările