Un nemțean a descoperit un proiectil încastrat în mijlocul unui butuc FOTO

Un nemțean a descoperit un proiectil încastrat în mijlocul unui butuc FOTO

Proiectilul a fost găsit în mijlocul butucului

Bărbatul care tăia lemne cu motofierăstrăul s-a oprit din lucru în momentul în care lanțul echipamentului a atins corpul proiectilului. Omul a sunat la 112, iar serviciul pirotehnic a ridicat elementul de muniție care provine din al Doilea Război Mondial.

Ziua de 13 ianuarie putea fi cu ghinion pentru Marcel T. (37 de ani) din satul Pârâul Cârjei, comuna Borca, dacă bărbatul nu avea prezență de spirit și nu reacționa așa cum trebuie în momentul descoperirii făcute în timp de tăia lemne.


Vineri, la prânz, el a dat peste un proiectil exploziv calibru 75 de milimetri ascuns în trunchiul unui copac pe care-l tăia pentru lemne de foc.

Săteanul s-a oprit în momentul în care lanţul motofierăstrăului a atins corpul proiectilului, la jumătatea elementului de muniţie care provine din cel de-al Doilea Război Mondial şi prezenta pericol la manipulare şi transport.

„Cunoscând regulile ce trebuie respectate în momentul descoperirii elementelor de muniţie, bărbatul a anunţat, prin Sistemul Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă - 112, pirotehniştii militari şi organele de poliţie. Totodată, a solicitat sprijinul şefului Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă din localitate, care locuia în apropiere", a precizat căpitanul Iulian Jugan, purtătorul de cuvânt al ISU Neamț.

Șeful SVSU Borca a dispus încetarea tuturor activităţilor în zonă şi a asigurat zona, până la sosirea pirotehniştilor militar. Echipa de specialiști ajunsă la fața locului a ridicat apoi elementul de muniţie în vederea distrugerii şi a verificat zona cu ajutorul detectorului de metale, nefiind descoperite alte elemente de muniţie.


„Reamintim faptul că, atunci când sunt descoperite elemente de muniţie neexplodate, trebuie respectate în mod obligatoriu o serie de măsuri pentru a preveni producerea unor consecinţe tragice: NU le atingeţi, NU le loviţi sau mişcaţi, NU le introduceţi în foc, NU încercaţi să demontaţi focoasele sau alte elemente component, NU lăsaţi copiii să se joace cu asemenea component, NU ridicaţi, nu transportaţi sau introduceţi muniţiile neexplodate înîncăperi, locuinţe sau grămezi de fier vechi", a mai spus căpitanul Jugan.Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: