Străzile din centrul Romanului se surpă de la avariile conductelor de apă

Străzile din centrul Romanului se surpă de la avariile conductelor de apă

Până la rezolvarea avariei, circulaţia maşinilor prin centrul Romanului a fost deviată FOTO Adevărul

Din cauza avariilor la reţeaua de apă, asfaltul a cedat din nou miercuri pe strada Bogdan Dragoş, la câteva zile distanţă de un incident similar. O altă cauză a surpărilor o constituie structura subterană a oraşului, unde erau beciurile evreieşti.

Miercuri dimineaţă, şoferii care circulau pe strada Bogdan Dragoş din Roman au avut o surpriză neplăcută după ce infiltraţiile provocate de o conductă spartă au dus la apariţia unor crăpături serioase în carosabil.
 
Autorităţile au precizat că problema a apărut de la o conductă veche la care s-au mai efectuat intervenţii nu cu mult timp în urmă. Echipele de intervenţie au lucrat pentru remedierea avariei şi pentru balastarea zonei, astfel încât circulaţia rutieră să fie reluată, iar locuitorii din zona cuprinsă între bulevardul Roman Muşat şi strada Vasile Lupu să poată avea din nou apă. 

Surpări ale terenului în zona centrală a oraşului au avut loc şi luna trecută, pe 17 iunie, maşina unui taximetrist fiind surprinsă într-o groapă căscată pe strada ce duce din Cuza Vodă în Pietonalul Ştefan cel Mare. Atunci, alta a fost cauza incidentului.

"Este vorba despre zona beciurilor evreieşti, din fosta Strada Mare. Din păcate, structura geologică a zonei asta este. Parcarea unde s-a petrecut evenimentul este prinsă în Planul Integrat de Dezvoltare Urbană, suplimentar, dar nu a putut fi încă amenajată din cauza lipsei banilor", spunea city managerul primăriei Roman, Ovidiu Bojescu.

 

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările