Pietreanul asaltat de vecinii hrăpăreţi

Proprietatea lui Gheorghe Munteanu, aflată chiar în buricul oraşului, a stârnit pofta unor afacerişti „expansionişti“. Mai întâi, patronul unui bar alăturat a făcut un geam cu vedere în grădina lui. Un alt patron şi-a extins fast-food-ul până în peretele casei sale.

Ştiri pe aceeaşi temă

Soţii Geovana şi Gheorghe Munteanu spun că se simt asediaţi de vecinii lor. Unul dintre aceştia, Remus Rusu, şi-a extins fast-food-ul pe care-l deţine până l-a lipit de casa celor doi bătrâni. Extinderea a fost făcută, după cum susţine Gheorghe Munteanu, pe pământul acestuia. Bătrânul a văzut cum vecinul acoperă cu beton culoarul dintre proprietăţi, îi astupă geamul de la subsol, iar apa de ploaie scursă de pe acoperişul fast-food-ului îi „mănâncă“ peretele casei.

„Nu înţeleg cum e posibil să-mi facă atâtea necazuri pentru o fâşie de teren de doar circa 80 de centimetri lăţime!“, spune Gheorghe Munteanu.
Soţii Munteanu au sesizat Inspectoratul de Stat în Construcţii (ISC), care a controlat şi a descoperit că extinderea fast-food-ului s-a făcut fără nicio autorizaţie. „A fost aplicată o sancţiune contravenţională în valoare de 1.000 de lei şi s-a dispus oprirea lucrărilor, demolarea construcţiei noi şi intrarea în legalitate“, a declarat Marin Muşat, directorul ISC Neamţ.

„Am avut acord verbal“

Patronul susţine că nu l-a „invadat“ pe vecinul săi, ci dimpotrivă, a construit cu acordul acestuia. „Am avut un acord verbal al domnului Munteanu pentru construcţia nouă, dar văd că acum s-a răzgândit“, a declarat Remus Rusu. Acesta refuză să demoleze ce s-a construit, mizând că rezolvarea lucrurile prin contestarea amenzii. „Am semnat procesul-verbal prin care am fost amendat, dar cu obiecţii. Nu plătesc amenda, pentru că ar însemna să recunosc c-am greşit, ci o voi contesta în instanţă. Dacă este vorba de lege, atunci voi reclama şi eu că streaşina casei este mai mare de 70 de centimetri“, a încheiat Remus Rusu.

Soţii Munteanu au mai avut necazuri cu vecinii. „Barul de alături are WC-ul construit ilegal pe terenul nostru, iar geamul grupului sanitar dă în curtea noastră. Pe fereastră sunt aruncate tot felul de gunoaie, care rămân agăţate în pomul din apropiere“, a relatat Gheorghe Munteanu.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările