Percheziţii în trei judeţe, zeci de mii de euro confiscaţi şi 14 persoane reţinute. Caz de vaccinări fictive
0Anchetatorii au efectuat percheziţii într-un nou caz de vaccinări fictive, fiind confiscate sume în euro şi lei, iar 14 persoane au fost duse la audieri.
Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice
Neamţ, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamţ, au efectuat marţi, 22 martie, 24 percheziţii domiciliare.
Acestea au vizat domiciliile unor persoane din judeţele Neamţ, Iaşi şi Bacău, în cadrul unui dosar penal în care se fac cercetări, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de corupţie şi fals.
Din primele date ale cercetărilor a reieşit că, în perioada iunie 2021 - martie 2022, mai multe persoane au eliberat, în mod ilegal, certificate de vaccinare, care să ateste imunizarea contra noului coronavirus. Anchetatorii nu au precizat ce calităţi profesională au suspecţii, dar este vorba despre medici, asistenţi şi intermediari.
„În urma percheziţiilor efectuate, au fost descoperite şi ridicate mai multe mijloace de probă care privesc posibila activitate infracţională a persoanelor vizate de anchetă, obiecte, înscrisuri şi date informatice, precum şi aproximativ 57.000 de euro şi 22.000 de lei. 14 persoane au fost conduse la sediul poliţiei, în vederea audierii“, se arată într-un comunicat al Poliţiei Neamţ.
Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale din Poliţia Română. În activităţi au fost angrenate cadre de investigaţii criminale de la Poliţiei Neamţ, Poliţia Roman, inspectoratele din Bacău şi Iaşi, secţiile rurale Sagna şi Oniceni, cărora li s-au alăturat specialişti din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie Neamţ.
Acest caz survine altuia similar, unul în care ancheta a fost declanşată în prima lună a acestui an, fiind arestate şase persoane. Era vorba despre medicii de familie Adina Alungulesei, Cristina Macovei şi Daniela Bejan, asistentele Aida Zabulic şi Elena Băhneanu, cărorali s-a alăturat un intermediar, Dragoş Archir.
La 12 ianuarie, în cadrul activităţilor au fost efectuate 25 de percheziţii la locuinţele şi cabinetele suspecţilor. Surse oficiale confirmau că un certificat de vaccinare măsluit era achiziţionat cu sume între 100 şi 250 de euro, astfel că în urma descinderilor imobiliare anchetatorii au ridicat nu doar înscrisuri doveditoare, ci şi sume de bani în cuantum de aproximativ 120.000 de euro.
Vă mai recomandăm să citiţi:
Un incendiu uriaş a afectat două judeţe. Banala iarbă arzând a lăsat un gospodar fără agoniseala de-o viaţă FOTO
Imaginea Primăriei Bicaz pe Facebook: o tânără senzuală, cu piercing, care îşi face selfie. Primarul dă vina pe hackeri