Neamţ: Lotul „Bariera“ trimis in corpore după gratii (Update)

Neamţ: Lotul „Bariera“ trimis in corpore după gratii (Update)

Doi din cei şase inculpaţi în dosarul «Bariera» sunt deja după gratii din 9 mai

Cei şase inculpaţi în dosarul atacului din 14 februarie asupra interlopului Mironescu nu au avut succes în încercarea de a scăpa de arest. Decizia judecătorilor de la Tribunalul Bacău fusese atacată atât de inculpaţi, cât şi de anchetatori.

Ştiri pe aceeaşi temă

Update ora 16.30

Magistraţii Curţii de Apel Bacău au respins astăzi recursul formulat de Adrian Marin Botez zis „Ţâţă", Constantin Manea, Vlăduţ Zâmbrean, Bogdan Rusu, Valentin Păvălucă şi Cătălin Crăciun. Aceştia au vrut să scape de arestul preventiv dispus la începutul săptămânii de Tribunalul Bacău.  

Neamţ: Trei arestări în dosarul Mironescu

Tot astăzi, instanţa a admis recursul procurorilor de la Parchetul Bacău care i-au vrut după gratii pe toţi cei 6 inculpaţi în dosarul „Bariera".  

„S-a dispus menţinerea arestării preventive pentru Adrian Botez, Vlăduţ Romeo Zîmbrean şi Constantin Manea, şi emiterea mandatelor pentru Păvălucă Valentin, Rusu Bogdan şi Crăciun Cătălin", a spus judecătorul Cătălin Şerban, purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Bacău.

După decizia de luni, 9 mai luată de Tribunalul Bacău, doi din cei şase inculpaţi au ajuns deja după gratii (Manea şi Zâmbrean), în timp ce Adrian Marin Botez a fost dat în urmărire, dar este de negăsit pentru poliţişti.

Neamț: Cazul ardelenilor confundaţi de poliţişti cu „Țâţă" ajunge la Ministerul de Interne

„Sper ca măsura arestării preventive a celor şase să ajute mai mult la urmărirea penală. Poate vor înţelege şi ei respectul pentru valorile sociale şi vor deveni mai cooperanţi. Spun asta pentru că efectiv îşi bat joc de noi - ba nu declară nimic, ba se prezintă când vor ei la audieri", a spus Felix Bănilă, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bacău, cel care conduce ancheta. 

Tot în arest se află, de aproape trei luni şi Laurenţiu Păvălucă, şoferul maşinii care a provocat ambuscada de la bariera de cale ferată unde interlopul Puiu Mironescu a fost bătut cu bestialitate în seara de 14 februarie.

............................................................................................................

Inculpații din dosarul „Bariera" vor să scape la recurs

Inculpaţii au făcut recurs pentru că speră să scape de arest sau de măsurile restrictive, în timp ce procurorii au atacat decizia instanţei pentru că s-au emis dosare de arestare numai pentru trei din cei şase inculpaţi.

Pe 9 mai, judecătorii au admis propunerea de arestare preventivă pentru o perioadă de 29 de zile pentru Adrian Marin Botez zis „Țâță", Vlăduț Zîmbrean zis „Calu" și Constantin Manea. Adrian Botez a primit mandat de arestare în lipsă deoarece nu s-a prezentat la proces. În cazul lui Cătălin Rusu și Cătălin Crăciun s-a dispus interdicția de a părăsi țara.

Recursul este inclus pe lista de şedinţe de astăzi, 13 mai, a Curţii de Apel Bacău, începând cu ora 11.00.
citeste totul despre: