Justiţie electronică, neverosimil caz. A fost arestat pentru evadare, după ce a plecat de acasă

Justiţie electronică, neverosimil caz. A fost arestat pentru evadare, după ce a plecat de acasă

Evadare este o nouă acuzaţie ce i se aduce unui tânăr, care era deja cercetat pentru furt. FOTO Adevărul.roImagine

un tânăr s-a mai ales cu o acuzaţie penală, fiind cercetat şi pentru evadare, după ce a părăsit domiciliul unde era consemnat de instanţa de judecată

 
Un tânăr din oraşul Roman, judeţul Neamţ, care avea deja necazuri penale, a fost arestat preventiv şi pentru o altă infracţiune, fiind vorba de evadare. Este cert că nu se gândea la ce se expune, deşi beneficiase de clemenţa judecărilor, care au decis în cazul său măsura arestui la domiciliu, pentru furt calificat şi tăinuire. 
 
„Pe 22 iulie, poliţiştii de investigaţii criminale au pus în executare un mandat de arestare preventivă, emis la aceeaşi dată, de Judecătoria Roman, pe numele unui tânăr în vârstă de 29 de ani. Cel în cauză este cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de furt calificat şi tăinuire, faţă de acesta fiind dispusă anterior măsura preventivă a arestului la domiciliu“, a transmis Poliţia  Neamţ. 
 
În comunicat se mai precizează că persoana în cauză nu a
respectat obligaţiile stabilite, fiind depistat în noaptea de 16 spre 17 iulie, în afara imobilului în care executa măsura preventivă a arestului la domiciliu, astfel că anchetatorii au sesizat instanţa de judecată, care a dispus arestarea preventivă pe o perioadă de 30 de zile. Cel în culpă afost încarcerat şi „cazat“ în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliţie
Judeţean Neamţ. 
 
Conform unor noi reglementări, de pe data 21 mai 2021, prin intrarea în vigoare a Legii privind monitorizarea electronică în cadrul unor proceduri judiciare şi execuţional penale, încălcarea de către persoana aflată în arest la domiciliu a obligaţiei de a nu părăsi imobilul ori nerespectarea de către aceasta a itinerarului sau a condiţiilor de deplasare constituie infracţiunea de evadare. 
 
Evadarea este reglementată în Codul Penal la articolul 285 şi prevede închisoare de la la 6 luni la 3 ani, dar în anumite circumstanţe sancţiunea e mai mare, dacă este săvârşită prin folosirea de violenţe sau cu arme. În ceea ce priveşte furtul calificat, articolul 229 prevede că detenţia este între 1 la 5 ani, în caz că e comisă în mijloace de transport, pe timpul nopţii, prin efracţie, escaladare sau prin folosirea fără drept a unor chei adevărate, scoaterea din funcţiune a sistemului de alarmă ori de supraveghere. 


Vă mai recomandăm să citiţi: 

 
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările