Focuri de armă şi poliţişti ameninţaţi cu moartea în pădure. Agresorul a fost dus după gratii

Focuri de armă şi poliţişti ameninţaţi cu moartea în pădure. Agresorul a fost dus după gratii

Un hoţ de lemne va sta câţiva ani în închisoare FOTO Adevărul.ro

Un infractor dintr-o grupare de hoţi de lemne a fost condamnat şi dus în penitenciar. În timpul acţiunii de prindere a a acestuia poliţiştii folosind armamentul din dotare, trăgând 16 focuri.

Ştiri pe aceeaşi temă

Poliţiştii de la Secţiei Rurală Ion Creangă, judeţul Neamţ, au pus în aplicare, pe data de 11 ianuarie 2022, un mandat de executare a pedepsei închisorii emis pe numele unui tânăr, de 24 de ani, din comuna Bozieni. 
 
Acesta a fost găsit vinovat de săvârşirea infracţiunilor de tălhărie calificată, ultraj şi tăiere ilegală de arbori. Pentru aceste fapte el a fost condamnat de magistraţii de la 
Judecătoria Roman la o pedeapsă privativă de libertate de 4 ani şi 5 luni de detenţie. Infracţiunile au avut loc pe 26 martie 2021. 
 
La data menţionată, persoana în cauză, alături de alţi membri ai unor familii numite Cârmaciu, care au compotamente infracţionale multiple, au tăiat, fară drept, mai mulţi copaci din pădurile de pe raza localităţii Bozieni. Au fost prinşi de un lucrător silvic, care a chemat în ajutor poliţiştii. 
 
La locul indicat au sosit doi agenţi de la postul din comună, dar suspecţii au devenit violenţi, înarmaţi cu pari şi topoare ameninţând oamenii legii, iar pentru calmarea spiritelor, au fost trase focuri de armă. S-a reuşit imobilizarea unuia dintre infractori, Viorel Cârmaciu, ulterior el fiind arestat. 
 
Pentru că situaţia degenera, au fost trimişi şi luptătorii de la Serviciul pentru Acţiuni Speciale din cadrul Poliţiei  Neamţ. „Având în vedere comportamentul violent al acestora, unul dintre poliţişti a folosit armamentul din dotare, fiind executate 16 focuri de armă, fără a rezulta rănirea vreunei persoane“, se arata într-un comunicat al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Neamţ. 
 
Tot ieri, poliţiştii au pus în aplicare alt mandat.  „La data de 11 ianuarie a.c., poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Horia  au pus în aplicare un mandat de executare a pedepsei închisorii emis pe numele unui bărbat, de 44 de ani, din Cotu Vameş. Acesta era condamnat la o pedeapsă de 11 luni de închisoare, pentru nerespectarea ordinului de protecţie“, a anunţat Poliţiei Neamţ. Cel în cauză a fost condus la Penitenciarul Bacău. 
 

Vă mai recomandăm să citiţi: 

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările