Cumnatul lui Vitalie Proca, suspect în cazul tentativei de asasinat din cartierul Vitan

Cumnatul lui Vitalie Proca, suspect în cazul tentativei de asasinat din cartierul Vitan

David Davitean (dreapta), este suspectat că a fost complicele lui Proca la atacul din Vitan FOTO facebook

Armeanul David Davitean (36 de ani) a intrat în vizorul anchetatorilor care investighează atacul cu mitralieră comis în Bucureşti de basarabeanul Vitalie Proca. În noiembrie 2012, asasinul plătit a vrut să-l ucidă pe Puiu Mironescu, dar a confundat ţinta, împuşcând o altă persoană.

Ştiri pe aceeaşi temă

David Davitean este suspectat de complicitate la tentativa de asasinat din 26 noiembrie 2012, atunci când Vitalie Proca a tras mai multe focuri de armă asupra lui Răzvan Isăilă, un bucureştean care a fost confundat cu Puiu Mironescu. Davitean are dublă cetăţenie, armeană şi moldoveană, şi sunt indicii că ar fi fost la volanul maşinii din care cumnatul său, basarabeanul Vitalie Proca, şi-a descărcat mitraliera în bărbatul care a avut ghinionul să fie confundat cu intelopul nemţean.

Vitalie Proca este tot în arest, la Moscova, iar Ministerul Justiţiei a cerut extrădarea acestuia în România. În acest timp, David Davitean este căutat de autorităţi pentru două tentative de omor. El este fiul Venerei Gasparean, preşedinta Diasporei Armene din Republica Moldova. În 2004, Davitean a fost învinuit de procurori de tentativă de omor după ce l-a împuşcat în picior pe un bărbat care se afla în localul „Nostaligie” din Chişinău şi a fugit de la locul infracţiunii.

Conform publicatiei Ziarul de Gardă, dosarul a fost suspendat temporar pe motiv că nu se cunoştea unde s-ar afla Davitean. În septembrie 2011, procurorii au emis o ordonanţă privind reţinerea lui Davitean, pentru a fi pus sub învinuire şi tot atunci l-au dat în căutare internaţională. Cu toate că avea interdicţie de a părăsi Republica Moldova din 2011, el a reuşit să treacă graniţa, de două ori, folosind paşapoarte falsificate. În 2004, David Davitean a fost acuzat de procurorii moldoveni de tentativă de omor, fapta fiind un asasinat la comandă eşuat.

La solicitarea autorităţilor de la Chişinău, Miliţia de la Moscova l-a dat în urmărire pe interlopul armeano-moldovean, iar ulterior, pe 23 august 2012, şi Departamentul de Poliţie din Florida (SUA) a emis un mandat de arestare pe numele acestuia, pentru infracţiuni rutiere. Deşi era dat în urmărire internaţională, în 2012 Davitean a trecut de trei ori frontiera Republicii Moldova, cu un paşaport fals, în care era înscris numele de Svazyan Mihran.

Pe 14 noiembrie 2012, Proca a intrat în România, a primit o maşină de la fraţii Mararu, apoi şi-a filat viitoarea victimă, iar pe 26 noiembrie a comis fapta. Apoi, pe 2 decembrie 2012 a plecat din România, iar pe 6 februarie 2013 a fost arestat la Moscova. După evenimentele din Vitan, fraţii Mararu au fost arestaţi preventiv, iar Puiu Mironescu a ajuns şi el după gratii, acuzat fiind că a comandat aruncarea în aer a maşinii lui Bogdan Mararu.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările