Afaceri de familie cu ecstasy şi canabis. Mătuşa şi doi nepoţi dintr-o grupare infracţională

Afaceri de familie cu ecstasy şi canabis. Mătuşa şi doi nepoţi dintr-o grupare infracţională

Un comprimat de ecstassy se vindea cu 80 de lei, dar se f[ceau şi reduceri. FOTO:Adevărul

Patru presupuşi traficanţi de dorguri au fost arestaţi în urma unei anchete a DIICOT. Unul dintre membrii reţelei se aproviziona din străinătate, trimitea drogurile la Piatra Neamţ şi tot el le prelua.

Ştiri pe aceeaşi temă

Procurorii DIICOT au destructurat o reţea de traficanţi de droguri de risc şi mare risc, care îi aproviziona pe amatorii de „senzaţii tari“ din Piatra Neamţ, Bicaz şi comunele limitrofe. Trei dintre membrii grupării sunt o femeie şi doi nepoţi ai acesteia.
 
La finalul săptămânii trecute, Emanuel David, Florin Alin Enea, Nicolae Covas şi Ana Maria Enea, cu vârste cuprinse între 20 şi 31 de ani, au fost arestaţi preventiv pentru 30 de zile de o instanţă a Tribunalului Neamţ pentru trafic de droguri de risc şi mare risc, în formă continuată, introducere în ţară de droguri, deţinere fără drept de droguri, în vederea consumului propriu.
 
În acest caz, anchetatorii aveau informaţii că în zona Piatra Neamţ şi Bicaz se distribuie droguri, iar cercetările au confirmat suspiciunile. Anchetatorii au aflat că doi dintre inculpaţi, Emanuel David şi Florin Alin Enea, ar fi vândut cannabis şi ecstasy în cele două oraşe, dar şi în comunele învecinate, drogurile fiind aduse din străinătate. 
 
De aprovizionare se ocupa Nicolae Covas, care pleca periodic în ţări străine şi trimitea marfa prin servicii de coletărie, tot el fiind care le recepţiona ulterior. Pachetele erau apoi ascunse la Ana Maria Enea. Afacerea ilicită era cumva în familie, pentru că femeia era mătuşa lui Emanuel David şi Florin Alin Enea, cei doi fiind veri. Legătura cu clienţii era asigurată de David, folosindu-se un limbaj codificat. În cazul în care cantităţile solicitate nu erau suficiente, erau contactaţi Covas şi apoi mătuşa sa.
 
Ancheta a stabilit că ultimele vânzări au avut loc între 26 noiembrie şi 4 decembrie 2019, când au ajuns pe piaţă cannabis şi ecstasy, în diverse cantităţi. 
 
Un gram de drog sau un comprimat de ecstasy costa 80 de lei, însă pentru cantităţi mai mari se făceau reduceri la preţ. În acest caz, pentru probarea activităţii infracţionale a fost pus la punct un flagrant, pe 4 decembrie 2019. 
 
David şi Florin Alin Enea au fost opriţi în trafic, când se deplasau cu maşina la un cumpărător pentru
a vinde 100 de grame de cannabis şi 20 de comprimate de ecstasy. Ulterior, la domiciile celor patru au mai fost descoperite şi câteva sute de grame de cannabis.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: