Încă o premieră pentru cel mai cunoscut alpinist român. Ticu Lăcătuşu va conduce o nouă expediţie în Himalaya

Încă o premieră pentru cel mai cunoscut alpinist român. Ticu Lăcătuşu va conduce o nouă expediţie în Himalaya

Ticu Lăcătuşu

Ticu Lăcătuşu va reveni în Himalaya în primăvara acestui an pentru o ascensiune care are ca ţintă două vârfuri de peste 6.000 de metri altitudine.

Ştiri pe aceeaşi temă

Constantin (Ticu) Lăcătuşu, primul român care a ajuns pe Everest (17 mai 1995), va fi în acest an într-o postură inedită: în primăvară, el va coordona expediţia Nepal 2019, destinată pasionaţilor de ascensiuni care vor să se iniţeze în alpinismul himalayan. 
 
În luna mai, Ticu Lăcătuşu şi cei care se vor înscrie în proiectul pe care acesta l-a anunţat pe contul personal de Facebook vor urca pe două vârfuri deloc uşoare, de peste 6000 de metri, din Himalaya. 
 
„Pentru cine doreşte să spargă gheaţa în Himalaya, Nepal, luna mai, 2019. Expediţie de iniţiere în alpinismul himalayan, pe vârfurile Lobuche-6119m şi Island Peak-6190m, lângă Everest, Lhotse şi Ama Dablam. Opţiuni: Lobuche, Island Peak, Lobuche + Island Peak. Cu Ticu Lăcătuşu“, a anunţat cunoscutul alpinist român.
 
Ticu Lăcătuşu va reveni în Nepal la doi ani după ce a finalizat cu succes proiectul umanitar prin care a ridicat o şcoală nouă pentru copiii care locuiesc în Jethal, un sat situat într-o zonă puternic afectată de cutremurul din aprilie 2015, foarte aproape de Tibet şi Everest. Alături de alpinistul român au sărit în ajutor oameni care s-au mobilizat în proiectul We Love Nepal, care a dat posibilitatea de a contribui la succesul acestei campanii umanitare. 
 
Ticu Lăcătuşu nu este la primul proiect în care s-a implicat de-a lungul anilor, toate având un fir comun - proiecte utile unei cauze umanitare sau muntelui.   
 
„M-am implicat cu mare plăcere în pregătirea montană a geologilor şi a alpiniştilor începători, în team building şi conferinţe motivaţionale, în administrarea ariei protejate Cheile Şugăului-Munticelu din munţii Hăşmaş, precum şi în ultimul proiect, umanitar, construcţia unei mici şcoli în nordul Nepalului, foarte aproape de Tibet şi Everest”, spunea alpinistul român. 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările