Specialiști britanici și jurnaliști BBC au pregătit ieri plecarea leilor (FOTOGALERIE)

Specialiști britanici și jurnaliști BBC au pregătit ieri plecarea leilor (FOTOGALERIE)

Leii vor beneficia în Anglia de un spaţiu de patru hectare, numai pentru ei

Povestea leilor salvaţi din cuştile de beton de la ZOO Oradea va face obiectul unui documentar ce va fi prezentat pe BBC1. Treisprezece feline au fost băgate miercuri în cuştile în care vor fi transportate spre Yorkshire Wildlife Park

Ştiri pe aceeaşi temă

Dă CLICK aici pentru a vedea poze de la pregătirile pentru transportul leilor

O echipă de jurnalişti de la BBC şi John Minion, administrator la Yorkshire Wildlife Park, împreună cu personalul de la Grădina Zoologică din Oradea, au participat astăzi la ceea ce ar putea fi  cea mai mare relocare de lei, realizată în Europa.

Treisprezece feline de la ZOO Oradea sunt încă în pregătiri pentru mutarea lor în imensul parc din Doncaster. Marea aventură este filmată de o echipă de la televiziunea britanică, pentru realizarea unui documentar ce va fi difuzat la data de 22 februarie, pe BBC1. „Nu ştiu să se mai fi realizat o relocare de asemenea amploare, în Europa”, a spus britanicul John Minion.

Potrivit informaţiilor primite de la Roger Rois, biolog la ZOO Oradea, în această dimineaţă felinele au fost băgate în cuştile cu care vor fi transportate către Budapesta. „În prima parte a zilei leii au fost introduşi în cuşti. În această seară vor fi transportaţi la Budapesta, de unde vor fi îmbarcaţi joi dimineaţă într-un avion al companiei Jet2, urmând să decoleze de pe Aeroportul Ferihegy din Budapesta”, a spus Roger Rois.

Un singur cuplu

Conform informaţiilor primite de la Daiana Ghender, administratorul ZOO Oradea, cel mai în vârstă dintre lei are aproximativ 27 de ani. „Ne este imposibil să ştim vârsta exactă a animalelor”, a spus Daiana Ghender. „La Oradea vor rămâne doar doi lei, o femelă şi un mascul. Pe lângă cele treisprezece exemplare care vor zbura joi către Anglia, alte trei leoaice de la ZOO Oradea şi-au găsit o casă nouă, la Drakenstein Park, în Africa de Sud”, a mai spus Daiana Ghender. Relocarea celor treisprezece lei de la ZOO Oradea se face cu sprijinul donatorilor din toată lumea, care au fost impresionaţi de povestea regilor junglei, captivi în cuşti de beton.

Leii orădeni, mândria Yorkshire-ului


Potrivit lui Philip Meeson, reprezentantul companiei aeriene Jet2, cu care leii vor fi transportaţi de la aeroportul din Budapesta, cele treisprezece exemplare vor fi „mândria Yorkshire-ului“. Povestea leilor orădeni a fost prezentată şi în paginile publicaţiei Daily Mirror.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările