Referendumul care poate scrie istorie. Orădenii cu drept de vot sunt aşteptaţi să voteze unirea cu Sînmartinul

Referendumul care poate scrie istorie. Orădenii cu drept de vot sunt aşteptaţi să voteze unirea cu Sînmartinul

Referendumul va avea loc pe 10 Mai

Aproape 190.000 de orădeni sunt aşteptaţi duminică să iasă la vot, cu ocazia referendumului. Alături de locuitorii comunei Sînmartin vor putea scrie istorie, iar Oradea va deveni mai mare şi mai prosperă.

Ştiri pe aceeaşi temă

 Pe raza municipiului Oradea sunt 143 de secţii de votare, în fiecare secţie amenajându-se 6 cabine de vot. Totodată, fiecare secţie va fi dotată şi cu urnă mobilă destinată persoanelor imobilizate, care nu se pot deplasa singure la secţia de votare de care aparţin.

”Sâmbătă, 9 mai, în intervalul orar 18:00 – 20:00, cetăţenii spitalizaţi sau aflaţi în penitenciar, care au domiciliul în Oradea, pot depune cereri pentru urna mobilă la secţia de votare de care aparţin, prin intermediul conducerii spitalului sau a aparţinătorilor lor. Cetăţenii bolnavi, imobilizaţi la domiciliu pot de asemenea să depună cerere pentru urna mobilă, fie sâmbătă în intervalul orar mai sus menţionat, dar şi duminică dimineaţa”, a spus Eugenia Borbei, directorul Direcţiei Juridice din primăria Oradea.

 

În Oradea, numărul total al alegătorilor care figurează pe listele electorale permanente este de 189.190. Orădenii vor putea vota duminică, 10 mai, între orele 7:00 – 23:00. Au dreptul la vot cetăţenii înscrişi în listele electorale permanente, adică cei care au domiciliul în Oradea.

Cetăţenii care au reşedinţa (flotantul) de Oradea vor putea vota doar dacă fac o cerere în acest sens la Instituţia Primarului până joi, 7 mai 2015.

”Referendumul care va avea loc duminică, 10 mai, reprezintă pentru administraţia locală un eveniment special, prin urmare s-a decis şi organizarea unui eşantion privind prezenţa la vot în toate secţiile de votare. Pentru ca referendumul să fie valabil, trebuie să participe la vot 30% din numărul cetăţenilor înscrişi în listele electorale permanente, iar minimum 25% din voturile cetăţenilor înscrişi în listele lectorale permanente să fie valabil exprimate”, a completat secretarul Ionel Vila.

De menţionat că dreptul la vot se poate exercita doar cu buletinul de identitate, cartea de identitate sau cartea de identitate provizorie.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările