Peste 25 tone de deşeuri din PET-uri uzate şi textile, depistate la punctele de frontieră Borş şi Nădlac II

0
Publicat:
Ultima actualizare:
foto: Politia de Frontieră
foto: Politia de Frontieră

Poliţiştii de frontieră bihoreni şi arădeni, împreună cu lucrători din cadrul Gărzii de Mediu Bihor şi Arad, nu au permis intrarea în ţară a două mijloace de transport încărcate cu peste 25.000 de kilograme de deşeuri constând în PET-uri uzate şi textile, pentru care şoferii nu au putut prezenta documente necesare importului.

”În data de 16.06.2021, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Borş au efectuat pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra unui automarfar, condus de un cetăţean român, în vârstă de 48 de ani. Acesta transporta conform documentelor de însoţire a mărfii, PET-uri uzate de la o societate comercială din Slovacia pentru o firmă din România. Existând suspiciuni cu privire la legalitatea transporturilor, poliţiştii de frontieră au solicitat sprijin autorizat reprezentanţilor Gărzii de Mediu Oradea”, a anunţat Poliţia de Frontieră.

În urma verificărilor, s-a constatat faptul că automarfarul era încărcat cu PET-uri uzate care erau de fapt deşeuri, pentru care şoferul nu a prezentat documentaţia necesară prevăzută de lege pentru transferul de deşeuri. În total, vehiculul transporta 15.4540 de kilograme de deşeuri.

Tot în data de 16.06.2021, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II au controlat un automarfar, condus de un cetăţean român, care intra în ţară. Şoferul transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, textile second-hand de la o societate comercială din Norvegia pentru o firmă din România.

Şi de data aceasta au existat suspiciuni cu privire la legalitatea transporturilor, iar poliţiştii de frontieră arădeni au solicitat sprijin autorizat reprezentanţilor Comisariatului General Bucureşti din cadrul Gărzii Naţionale de Mediu, care, în urma analizei documentelor prezentate, au stabilit faptul că încărcătura supusă controlului nu îndeplineşte condiţiile legale de intrare pe teritoriul ţării, şoferul neavând documentaţia necesară prevăzută de lege pentru transferul de deşeuri. În total, vehiculul transporta 9.500 de kilograme de deşeuri.

Citeşte şi:

Cum arată cascada din România care ar putea detrona prăbuşita Bigăr în preferinţele turiştilor FOTO VIDEO

Şase noi suspecţi, inclusiv un fost primar, în cazul pădurarului ucis la braconaj. Ipoteza şoc a procurorilor

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite