Ilie Bolojan, despre concedierile din CJ Bihor: "Nu vom înlocui politrucii altora cu politrucii noştri" VIDEO

Ilie Bolojan, despre concedierile din CJ Bihor:

FOTO: News.ro

lie Bolojan, proaspătul preşedinte al CJ Bihor susţine că pe locurile eliberate prin concedierea a aproape 50% din angajaţii din instituţie nu vor fi înlocuiţi "politrucii altora” cu cei ai PNL, "nu va fi adusă altă clientelă politică", selectarea persoanelor urmând să se facă prin testări.

Ştiri pe aceeaşi temă

Anunţul a fost făcut de proaspătul preşedinte al CJ Bihor, Ilie Bolojan, în prima sa conferinţă de presă organizată la o săptămână după instalare, care a explicat că actuala organigramă a Consiliului Judeţean Bihor este supradimensionat, având prevăzute 195 de posturi, dintre care 174 sunt ocupate, iar fondul de salarii este uriaş, de peste 270.000 euro, lunar. 
 

Risipă

"La Consiliul Judeţean trebuie să facem din mers două lucruri: pe de o parte o schimbare de curs, o nouă orientare care să însemne reorganizarea activităţii instituţiei, aşa încât să economisim banii bihorenilor, stoparea rispiei şi orientarea CJ spre bihoreni, în paralel cu încercarea de a face tot ce ţine de noi pentru dezvoltarea economică a judeţului şi creşterea nivelului de trai al bihorenilor", a explicat Bolojan, care a creionat deja noua organigramă a instituţiei, cu doar 88 de posturi. 
 
Propunerea va fi discutată chiar în această săptămână, la prima şedinţă a noului Consiliu Judeţean care va avea loc, joi, 27 septembrie. "Se prevede reducerea personalului de la 174 de posturi în aşa fel încât din 1 decembrie ne propunem să rămânem cu 88 de angajaţi", a spus şeful judeţului care nu are de ce să se teamă de un vot negativ, în condiţiile în care liberalii deţin majoritatea în CJ Bihor. 
 
Decizia, a arătat el, s-a luat după o analiză a muncii personalului, în urma căruia "am constatat câteva chestiuni care nu pot fi contestate", şi anume că "în aproape toate compartimentele schema de personal era supraîncărcată",  şi că  "sunt structuri întregi fără obiect de activitate", unii dintre ei neavând nici spaţiu corespunzător în birouri, fiind prea mulţi. 
 

Vin testări

Modificările vor cuprinde toate compartimentele din Consiliul Judeţean. Cabinetul preşedintelui CJ va fi redus de la 6 posturi la doar 3, iar cele ale vicepreşedinţilor de la câte 2 posturi la câte unul singur. Unele Direcţii vor deveni servicii sau simple compartimente, cum este actuala Direcţie Patrimoniu, Direcţia Generală Economică va rămâne cu 27 din cei 56 de angajaţi, Direcţia Arhitectului Şef cu 16(acum 21), Direcţia Tehnică cu 20(37). Alte structuri, cum e Biroul de Presă şi Imagine, va dispărea. 
 
Preşedintele CJ Bihor a ţinut să precizeze că pe locurile eliberate prin concedieri "nu vom înlocui politrucii altora cu politrucii noştri", nici nu se vor ţine locuri pentru "clientela politică", selectarea persoanelor care vor rămâne angajate urmând să se facă prin testări. "După votarea organigramei, acolo unde vor fi două sau mai multe persoane doritoare să ocupe un post, departajarea se va face prin examen", a declarat Ilie Bolojan, precizând că în comisiile de examinare, cu membri din afara instituţiei, vor fi reprezentaţi şi actualii angajaţi.

Vă recomandăm şi: 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările