FOTO Târgul Pălincarilor şi Festivalul Vinului au scos orădenii din casă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgul Pălincarilor şi Festivalul Vinului
Târgul Pălincarilor şi Festivalul Vinului

Parcul 1 Decembrie din Oradea este în sărbătoare de trei zile. Producători de vin şi ţuică din judeţ, dar şi din Ungaria îi aşteaptă pe orădeni şi astăzi, să guste din licorile bahice. Totodată orădenii pot savura mâncăruri tradiţionale româneşti şi maghiare.

Festivalul Vinului şi Târgul Pălincarilor, sunt două evenimente care au strâns şi la această ediţie mii de orădeni, care au venit să guste din sortimentele de vin ori pălincă expuse de producători. La un mic sau la o bere, orădenii au ascultat folclor de calitate. Pe scena special amenajată au urcat interpreţi şi ansambluri folclorice profesioniste dar şi de amatori din judeţele Bihor, Olt şi Timiş.


Dă click pentru a vedea mai multe fotografii

Târgul Pălincarilor şi Festivalul Vinului Standul cu pălinci din Ungaria Târgul Pălincarilor şi Festivalul Vinului

Folclor diversificat

Aseară pe scena din parcul 1 Decembrie au urcat ansamblurile Vatra, Roşia, Bărdăuţa, Moşuţ, Sărcăuţa, Cununa de pe Criş, ansamblul maghiar din Remetea, precum şi alţi solişti vocali sau instrumentişti. Astăzi de la ora 17.00 pe aceeaşi scenă vor urca ansamblul Crişana, Porolisum şi Doina Oltului. „Îi aşteptăm pe orădeni cu un program folcloric diversificat şi cu multe produse tradiţionale" ne-a spus Flaviu Bunoiu, organizator Toamna Orădeană.

Mâncăruri tradiţionale

Orădenii pot savura mâncăruri tradiţionale româneşti şi maghiare asezonate cu mii de litri de vin şi pălincă tradiţională. „A fost un an potrivit pentru fructe. Litrul de ţuică de cireşe, pere şi caise se vinde cu 50 de lei, iar cel de prune cu 30. La fel ca în anii anteriori ne aşteptăm la o vânzare destul de bună" ne-aspus Vasile Cmeciu, producător de ţuică din localitatea Ceica.

Pălincă din Ungaria

La târg se pot degusta şi pălinci din Ungaria, la standul unei distilării maghiare. Sortimentele sunt variate. De la pălincă de prune la cea de gutui, fragi,zmeură, coacăze negre sau chiar pepene galben. „Ştim să valorificăm fructele din Ungaria. Avem 90 de hectare de livadă, dar cumpărăm fructe şi de la producători şi avem mulţi clienţi din România, în special din secuime" ne-a spus Szasz Szilard, reprezentant zonal.Cea mai scumpă ţuică este ce-a de afine şi zmeură care se vinde cu 155 de lei litrul.

Condiţiile organizatorice lasă de dorit

„Am participat la mai multe festivaluri asemănătoare din ţară, dar la Oradea suntem prima dată. Vânzarea merge binişor, însă nu ştim dacă vom mai veni şi anul viitor. Am plătit 1.000 de lei şi nu ni se asigură nimic, nici măcar pază pentru marfă ca să nu mai vorbesc de toaletă. La Cluj, spre exemplu, nu am plătit nimic şi condiţiile au fost mult mai bune" ne-a spus Sandor Dozsa, reprezentant zonal al firmei de distilărie din Ungaria

Parc de distracţii

Distracţia este completată de concursuri cu premii, organizate pe scena din parc dar şi cu un  parc de distracţii menit să îi mulţumeasca pe iubitorii de adrenalină. Din peisaj nu lipsesc nici comercianţii de obiecte  tradiţionale, bijuteriile lucrate manual, produsele de artizanat sau cele de sezon.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite