Cum te poate scăpa de răceală o lămâie. Reţeta este simplă, dar foarte eficientă

Cum te poate scăpa de răceală o lămâie. Reţeta este simplă, dar foarte eficientă

Foto: GoodFon.com

Este perioada virozelor şi a gripelor, iar între aliaţii de nădejde în lupta cu răcelile se numără  banala lămâie care, în amestec cu pătrunjelul şi mierea, combate eficient febra, este un bun bactericid, diuretic, remineralizant şi antiseptic.

Ştiri pe aceeaşi temă

Reţeta este simplă. Lămâia se curăţă de coaja galbenă, păstrând pulpa albă şi se taie în cubuleţe într-un blender, adăugându-se totodată o legătură de pătrunjel, apă şi o linguriţă-două de miere. 
 

Ingrediente: 

  • 1 lămâie
  • 1 legătură de pătrunjel
  • 1-2 linguriţe miere
  • apă
 
Amestecul se bea de preferabil dimineaţa, cel puţin 5 zile. 
 
Lămâia conţine o cantitate mare de vitamina C, dar şi vitamina A, E, Fier, Cupru, Potasiu, Magneziu sau vitamina K. Pătrunjelul este, la rându-i, un remediu foarte eficient în caz de răceli, conţinând vitaminele C, A, B1,B2, B3, B5, B6, B9, K şi E. Este, de asemenea, o sursă importantă de glucide, proteine, minerale (potasiu, calciu, fosfor, magneziu, fier, sodiu), ulei volatil, lipide şi flavonoizi.
 
Mierea este încărcată cu proprietăţi antimicrobiene şi antiinflamatoare puternice. Conţine vitaminele B1, B2, B3, B5, B6, C, şi Vitamina K.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările