Comisarul european Corina Creţu, la Oradea: „Un eventual Roexit ar fi o catastrofă naţională“

Comisarul
european Corina Creţu, la Oradea: „Un eventual Roexit ar fi o catastrofă naţională“

Comisarul european Corina Creţu a participat la inaugurarea Podului Centenarului de la Oradea

Comisarul european Corina Creţu a răspuns, luni, la Oradea, la acuzaţii făcute de consilierul premierului Dăncilă, Darius Vâlcov, potrivit căruia România nu are autostrăzi „din cauza altor ţări” care ar avea un asemenea interes.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Sunt destul de tristă să văd această atitudine complotistă, am văzut aseară că există un complot mondial. Avem ţări în jurul nostru unde vedem foarte clar că unde au existat proiecte de calitate au fost şi implementate”, a spus Creţu.
 
Comisarul european a condamnat această „atitudine complotistă” şi subliniat că atacurile lansate de reprezentanţii Guvernului UE arătând că de la aderarea la Uniunea Europeană, România a beneficiat de finanţări europene în valoare de 45 miliarde euro la o contribuţie proprie de 15 miliarde euro. 
 
„Toate aceste atacuri la adresa UE nu ne fac bine pentru că acesta este un proiect unic şi este şansa noastră de după revoluţie de a ne garanta progresul. Nu vorbesc numai de bani, apartenenţa noastră la Uniunea Europeană înseamnă şansa de a ne construi viaţa în această familie europeană, înseamnă şansa tinerilor de a studia prin programul Erasmus în universităţi din alte ţări, şansa oamenilor de a trăi şi munci în alte ţări”, a spus Creţu.
 
Oficialul european a declarat totodată că un eventual „Roexit” ar fi împotriva intereselor ţării.
 
„Cred că ar fi o catastrofă naţională şi am fi cu toţii responsabili pentru generaţiile care vor urma”, a afirmat Creţu, susţinând că România, care se pregăteşte să preia preşedinţia Consiliului Uniunii Europene începând de la 1 ianuarie 2019, are şansa să schimbe lucrurile din interior. „Acest lucru se poate face prin dialog şi nu cu jignniri şi comploturi”, a mai spus comisarul european.
 
Comisarul european s-a aflat, luni, la Oradea, la invitaţia primarului municipiului, Ilie Bolojan, pentru a inaugura Podul Centenarului, una dintre cele mai mari investiţii făcute în actualul ciclu bugetar European. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: