Zeci de organizaţii civice solicită Senatului Universităţii „Al. I. Cuza“ Iaşi revocarea lui Tudorel Toader din funcţia de rector

Zeci de organizaţii civice solicită Senatului Universităţii „Al. I. Cuza“ Iaşi revocarea lui Tudorel Toader din funcţia de rector

Tudorel Toader ALEXANDRU DOBRE / MEDIAFAX FOTO

25 de grupuri civice au semnat o scrisoare deschisă prin care cer conducerii celei mai vechi universităţi din ţară revocarea lui Tudorel Toader din funcţia de rector, din care s-a suspendat atunci când a preluat mandatul de ministru al Justiţiei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Organizaţiile civice s-au adresat Senatului Universitatea „Alexandru Ioan Cuza" din Iaşi invocând atât Legea nr. 1/2011 a educaţiei naţionale, cât şi  Carta Universitară. Potrivit scrisorii deschise, articolul 50, alineatul 4 din Carta Universitară stipulează că „Rectorul poate fi suspendat (...) pentru încălcarea normelor de etică academică sau pentru afectarea imaginii universităţii“.
 
„Ajuns din funcţia de Rector al Universităţii «Al. I. Cuza» Iaşi în scaunul de ministru al justiţiei, dl Tudorel Toader, în tandem cu un Parlament dominat de o coaliţie interesată exclusiv de masacrarea justiţiei, a început un adevărat asediu la temelia statului de drept, în pofida şi cu sfidarea tuturor semnalelor venite din partea instituţiilor europene şi a societăţii civile româneşti. Pe lângă activitatea sa catastrofală în cadrul Executivului în ceea ce priveşte legile justiţiei, nici în materie de activitate academică dl Tudorel Toader nu se prezintă foarte bine“, se menţionează în scrisoarea semnată de reprezentanţi ai Grupul civic Reset Iaşi, alături de grupurile civice din ţară. Scrisoarea integrală o puteţi citi AICI.
 

Astfel, Senatul Univerisităţii este invitat să înceapă procedurile de revocare din funcţie a prof. univ. dr. Toader Tudorel, deoarece „simpla asociere a numelui său cu această instituţie reprezintă un stigmat şi o sfidare la adresa întregului corp profesoral şi a noţiunii de verticalitate, integritate şi … normalitate!“.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările