Vrei să angajezi un ucenic? Statul îţi oferă 300 de lei

Vrei să angajezi un ucenic? Statul îţi oferă 300 de lei

Cursuri de formare profesională

Noile prevederi legislative oferă sprijin companiilor şi asociaţiilor familiale care vor să angajeze ucenici.

Ştiri pe aceeaşi temă

Astfel, perioada pentru care o companie, o persoană fizică autorizată sau o asociaţie cooperatistă poate semna un contract de ucenicie cu un tânăr cu vârsta cuprinsă între 16 şi 25 de ani care nu are calificare în domeniul în care vrea să se angajeze este de minim un an, dar nu mai mare de trei ani de zile. „Pe perioada uceniciei angajatorul trebuie să asigure ucenicului atât pregătire practică cât şi teoretică la finalul căreia are obligaţia să înscrie ucenicul la un Centru Autorizat de Evaluare şi Certificare a Competenţelor Profesionale, unde acesta primeşte un atestat. Principalul avantaj pentru angajatori este acela că primesc lunar pentru fiecare contract de ucenicie încheiat o sumă egală cu 300 de lei", a explicat Adriana Sârghie, purtătorul de cuvânt al Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Iaşi.

Ai rămas fără job anul trecut? Unde te poți angaja la Iași la începutul lui 2012

De asemenea, conform noii legislaţii, angajatorii care vor să încadreze ucenici nu mai trebuie să obţină autorizaţii speciale pentru a încheia contractele de muncă.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările