Vizita Papei în România: 30 de cardinali şi 100 de jurnalişti străini vor ajunge la Iaşi, unde sunt aşteptaţi peste 100.000 de credincioşi

Vizita Papei în România: 30 de cardinali şi
100 de jurnalişti străini vor ajunge la Iaşi, unde sunt aşteptaţi peste 100.000
de credincioşi

Papa Francisc  FOTO EPA – EFE / Maurizio Brambatti / 18 oct 2018

Papa Francisc va ajunge la Iaşi pe 1 iunie, în suita sa urmând a se mai afla în jur de 30 de cardinali şi 100 de jurnalişti din toată lumea, acreditaţi pe lângă Sfântul Scaun.

Ştiri pe aceeaşi temă

Sfântul Părinte nu va sta peste noapte la Iaşi, el urmând a petrece în capitala Moldovei cel mult două ore. În acest interval va avea loc o ceremonie religioasă, locaţia luată în calcul în acest moment fiind piaţa din faţa Palatului Culturii.

Pe parcursul vizitei de la Iaşi, papa va binecuvânta credincioşii din papamobil. Sunt aşteptate peste 100.000 de persoane, nu doar catolici, care să asiste, pe 1 iunie, la slujbă.

„Credem că multi credincioşi din Polonia, Ucraina pi Republica Moldova vor veni la Iaşi. Credem că vor fi spre 100.00 de credinciosi. Nu va rămâne în acea seară, peste noapte, la Iaşi”, a precizat Adrian Blăjuţă, purtătorul de cuvânt al Episcopiei Romano-Catolice Iaşi.

Papa Francisc va ajunge pentru prima dată în România la finele lunii mai, urmând a petrece trei zile în ţara noastră. Este al doilea Papă care vine în vizită în România, după Sfântul Papă Ioan Paul al II-lea care a poposit pe aceste meleaguri în mai 1999.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: