Virgină de liceu violată de „iubitul” de pe Facebook şi prietenul său. Reacţia cinică a celor doi prădători sexuali

Virgină de liceu violată de „iubitul” de pe Facebook şi
prietenul său. Reacţia cinică a celor doi prădători sexuali

Adolescenta a fost violată FOTO 123 RF

O fată de 16 ani din municipiul Paşcani a fost violată de către doi tineri, de 23 şi 24 de ani, amândoi fiind condamnaţi de prima instanţă deşi nu au recunoscut faptele.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cei doi acuzaţi, Bogdan Coţovanu şi Matei Vatamanu, au fost condamnaţi la 7 ani şi 6 luni, respectiv 7 ani de închisoare cu executare. Ei au fost trimişi în judecată la finele anului 2018, pentru o faptă pe care ar fi comis-o pe 26 august 2018.

Tinerii sunt vecini în Dumbrăviţa şi prieteni buni. Potrivit datelor din dosar, Bogdan Coţovanu o ştia de mai multă vreme pe victimă, care la momentul faptei avea 16 ani. Adolescenta l-a cunoscut pe Coţovanu din mai 2018, când tânărul se afla în Anglia, cei doi având o aşa-zisă „relaţie virtuală“. De la începutul lunii august, fata nu a mai discutat cu Coţovanu, după ce tatăl său i-a interzis acest lucru.

„În seara zilei de 26.08.2018, în jurul orei 20, când se întorcea de la un magazin spre casă, în zona pieţei din deal din municipiul Paşcani, a fost prinsă în braţe de o persoană care i-a pus mâna la gură, spunându-i: «stai liniştită, nu îţi fac nimic!» Persoana vătămată i-a recunoscut vocea inculpatului Coţovanu Vasile Bogdan şi s-a liniştit, declarând că nu s-a gândit că îi poate face ceva rău. Inculpatul a condus-o la o autoutilitară de culoare albastră, în care aceasta a urcat de bunăvoie, şi întrebându-l unde o duce, inculpatul i-a spus că va vedea“, se arată în dosar.

Minora a fost dusă într-o casă din Dumbrăviţa, proprietate a unui bărbat care este prieten cu Coţovanu şi Vatamanu. Tânăra a intrat în acea casă fără a fi forţată. În interior, Coţovanu i-a spus că vrea să întreţină raporturi sexuale cu ea. Fata ar fi refuzat şi ar fi fost ameninţată de Coţovanu, care i-ar fi spus că o va lovi.

Ce daune morale va primi fata 

„Având în vedere vârsta fragedă a persoanei vătămate, posibilităţile reduse de apărare ale acesteia prin raportare la constituţia fizică, faptul că aceasta se afla într-o locuinţă străină pe timpul nopţii, voinţa acesteia a fost înfrântă prin ameninţarea cu acte de violenţă de către inculpatul Coţovanu. Întrucât persoana vătămată era virgină şi i-a spus inculpatului că nu vrea să întreţină raporturi sexuale cu acesta, inculpatul Coţovanu Vasile Bogdan a constrâns-o moral pe aceasta la întreţinerea unui act sexual anal“, au arătat anchetatorii.

După consumarea actului sexual, Coţovanu a ieşit din cameră, în locul său venind Vatamanu, care a întreţinut şi el un raport sexual anal. Anchetatorii au acuzat că şi de acea dată adolescenta ar fi fost constrânsă. Pentru că plângea, adolescenta ar fi fost dusă acasă de către cei doi tineri. Fiind speriată, minora a mers mai întâi la o prietenă din Paşcani, care stătea cu prietenul ei. Audiaţi ca martori, cei doi au spus că victima era „speriată, plângea, tremura“ şi spunea repetat: „şi-au bătut joc de mine, nu mai pot!“. Ulterior, alături de familia, a mers la Poliţie.

Ea a fost examinată medico-legal, contactul sexual anal fiind confirmat, fata fiind virgină. La dosar se află şi o fişă de evaluare psihologică potrivit căreia, concluzionează psihologul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, eleva ar fi fost victima unei agresiuni sexuale.

Cei doi tineri au precizat că actul sexual ar fi fost unul consimţit. De asemenea, membri ai familiei lor ar fi încercat să o convingă pe fată sau pe familia sa să îşi retragă plângerea, fapt ce nu a avut loc. Prin sentinţă, Judecă­toria Paşcani a mai decis ca fata să pri­mească de la cei doi daune morale de 40.000 de lei.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: