VIDEO Mii de pelerini au mers pe „Calea Sfinţilor“, în una dintre cele mai mari procesiuni religioase din ţară

VIDEO Mii de pelerini au mers pe „Calea Sfinţilor“, în una dintre cele mai mari procesiuni religioase din ţară

Procesiunea „Calea Sfinţilor“ FOTO Facebook Primăria Iaşi

Joi seară, mii de pelerini şi numeroşi clerici au luat parte la pelerinajul „Calea Sfinţilor”. De vineri sunt aşteptaţi cei mai mulţi pelerini la Hramul Sfintei Parascheva, deja zeci de mii de credincioşi au trecut pe la raclă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Un moment important din programul Hramului Sfintei Parascheva a avut loc joi seară, de la ora 19.00.

Pe traseul Mitropolie - bulevardul Ştefan cel Mare şi Sfânt - strada I. C. Brătianu - strada Cuza Vodă - strada Armeană - strada Costache Negri - Biserica Sfinţii Trei Ierarhi - bulevardul Ştefan cel Mare şi Sfânt – Mitropolie, mii de oameni au luat parte la procesiunea „Calea Sfinţilor“.

„Această procesiune vine să ne aducă aminte nouă oamenilor că am ieşit de la Dumnezeu şi ne întoarcem la Dumnezeu, pentru că noi plecăm dintr-un punct şi ne întoarcem în acelaşi punct, după un traseu pe care îl parcurgem iată prin lume, prin oraş. La asta face referire faptul că mergem împreună cu sfinţii dintr-un punct şi ne întoarcem în acelaşi punct“, a transmis părintele Constantin Sturzu, purtătorul de cuvânt al Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei

După procesiunea care a durat mai bine de o oră şi jumătate, raclele cu moaştele Sfintei Parascheva şi ale Sfintei Muceniţe Tecla au fost puse din nou în baldachinul din curtea Mitropoliei. La ele s-au încinat Mitropolitul Teofan, primarul Mihai Chirica şi prefectul Marian Şerbescu.

*  Sursa Video Facebook Trinitas TV

De mâine dimineaţă, sunt aşteptaţi cei mai mulţi pelerini. „În fiecare an, cu ocazia sărbătorii Sfintei Cuvioase Parascheva, sunt aduse şi sfintele moaşte ale altor sfinţi. Anul acesta vom avea la Iaşi moaştele Sfintei Mari Muceniţe Tecla. Ne aşteptăm la un aflux de pelerini pe 13 octombrie şi, desigur, pe 14 octombrie. Şi duminică, 15 octombrie, ne aşteptăm să fie mulţi credincioşi la sfinţirea picturii Bisericii «Sfântul Nectarie»”, a declarat Marian Timofte, vicar administrativ al Arhiepiscopiei Iaşilor din cadrul Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei.

*Sursa Video Facebook Trinitas TV

Sărbătoarea se va încheia pe 15 octombrie, când este programată sfinţirea picturii Bisericii Sf. Nectarie din cartierul Alexandru cel Bun, unul dintre cele mai mari lăcaşuri de cult din Iaşi.

Concomitent cu Hramul Sfintei Parascheva au loc şi Sărbătorile Iaşiului, până pe 15 octombrie. În ultima zi a săptămânii este anunţat un spectacol cu mai multe trupe româneşti, cap de afiş fiind Carla's Dreams, urmat de un foc de artificii. Bugetul Sărbătorilor Iaşiului anunţat de Primăria Iaşi este de peste 1,2 milioane de lei.

Schimbări majore în programul anunţat pentru pelerinii care vor ajunge în acest an la Sfânta Parascheva

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: