Verdict în procesul românului judecat în SUA pentru sechestrarea unei milionare. Vezi ce au decis juraţii! UPDATE

Verdict în procesul românului judecat în SUA pentru sechestrarea unei milionare. Vezi ce au decis juraţii! UPDATE

Emanuel Nicolescu, românul judecat în SUA pentru sechestrarea Annei Bass. FOTO: www.courant.com

Juraţii l-au găsit vinovat pe Emanuel Nicolescu de tentativă de extorcare, conspiraţie în vederea extorcării, precum şi deţinerea unui vehicul furat. Românul a fost acuzat că a sechestrat-o pe milionara Anne Bass.

Juraţii au decis joi seară, după cinci ore de deliberări, că Emanuel Nicolescu, fostul majordom al milionarei Anne Bass, este vinovat de extorcare, conspiraţie în vederea extorcării şi deţinerea unui vehicul furat .Potrivit, „Hartford Courant“ la auzul verdictului românul a început să plângă şi să tremure.

Din juriu au făcut parte şapte femei şi cinci bărbaţi. „Suntem foarte dezamagiţi de verdict", a susţinut avocata lui Nicolescu, citată de „Hartford Courant“. Judecătorul Mark R. Kravitz va decide, pe 14 iunie, ce pedeapsă îi va aplica lui Nicolescu. Acesta riscă 50 de ani de închisoare.

Procesul românului a început pe 15 martie la New Haven, Connecticut, şi s-a terminat pe 21 martie. Apărarea nu a propus niciun martor pe toată durata procesului.

Avocata lui Emanuel Nicolescu a susţinut că românul nu a sechestrat-o pe milionara Anne Bass, ci că fostul său coleg de cameră are legătură cu acest caz. Apărarea şi acuzarea au susţinut miercuri pledoariile în cazul lui Emanuel Nicolescu. Procurorii au cerut condamnarea românului la 50 de ani de închisoare. „Nu sunt coincidenţe în acest caz. Toate probele duc la concluzia că inculpatul este vinovat de fiecare faptă", a precizat procurorul, citat de cotidianul „Hartford Courant“.

Pe de altă parte, apărarea a susţinut că Nicolescu este nevinovat. Potrivit „Hartford Courant“, avocata Audrey Felsen a susţinut că Nicolescu nu s-a numărat printre cei trei agresori care au sechestrat-o pe Anne Bass. Aceasta a precizat că tânărul a fost majordomul milionarei şi ştia foarte bine casa, ori cei trei agresori nu cunoşteau locuinţa sau unde se afla seiful. „Nu a plănuit şi nu a comis faptele", a susţinut avocata lui Nicolescu, citată de „Hartford Courant“.

Misiune secretă a FBI în România FOTO

Aceasta a susţinut în schimb că fostul coleg de cameră a lui Nicolescu, Nicolae Helerea, din Braşov, este suspectat de FBI că are legătură cu estorcarea milionarei. El nu a fost însă găsit de oamenii legii. „Poate Nicolescu ar face orice pentru un prieten, dar nu şi asta", a susţinut avocata lui Nicolescu. Tânărul a refuzat să dea declaraţii în faţa judecătorului. Juraţii vor trebui să decidă dacă Emanuel Nicolescu este sau nu vinovat.

Visul american, eşuat la tribunal GALERIE FOTO

Emanuel Nicolescu (32 de ani) din Bucureşti, Nicolae Helerea din Braşov şi Alexandru Ştefan Barabaş (25 de ani) din Iaşi sunt principalii suspecţi în cazul sechestrării şi tentativei de extorcare a milionarei americane Anne Bass, eveniment petrecut în aprilie 2007, în South Kent, Connecticut. Trei persoane mascate au intrat în casa milionarei, au legat-o pe femeie şi pe iubitul acesteia. Agresorii le-au injectat celor doi o substanţă albastră şi le-au cerut 8,5 milioane de  dolari pentru a le da antidotul. În cele din urmă, cei trei bărbaţi au renunţat la plan şi au fugit cu un Jeep luat din garajul milionarei.

Nicolescu a fost arestat în urmă cu un an, la Chicago. Anchetatorii i-au identificat ADN-ul pe volanul maşinii pe care trioul a furat-o de la vila Annei Bass şi cu care a fugit către New York. Alţi doi români sunt suspectaţi de anchetatorii americani că au luat parte la sechestrare.

Acesta este românul judecat în SUA pentru sechestrarea milionarei Anne Bass

Oamenii legii au pornit de la amănuntul că unul dintre complici este acordeonist pentru că, la şase zile după atac, valurile au aruncat pe o plajă din New York o carcasă de acordeon. În interiorul ei au găsit o armă paralizantă, o puşcă cu bile airsoft, un cuţit, mănuşi din latex verzi, o rangă, capsule de somnifer Sleepinal, seringi şi o cartelă telefonică pe care era trecută adresa Annei Bass. Astfel, principalii suspecţi au devenit Nicolae Helerea, un braşovean care locuia cu Nicolescu şi care cântă la acordeon, şi ieşeanul Ştefan Barabas, prieten al lui Nicolescu.

Ancheta FBI la Iaşi, prima strigare. Românul judecat în SUA riscă 50 de ani de închisoare UPDATE

Din acest motiv, doi agenţi FBI au venit la sfârşitul săptămânii trecute într-o vizită ultrasecretă la Iaşi, care a durat mai puţin de 12 ore. Reprezentanţii Biroului Federal de Investigaţii l-au convocat la sediul Poliţiei Iaşi pe Ştefan Barabaş căruia i-au luat o mostră de salivă în vederea prelevării ADN-ului. Ulterior, l-au lăsat să plece.După vizita de la Poliţie Barabaş nu a mai fost de găsit.

Intră pe iasi.adevarul.ro ca să afli cele mai importante informaţii din oraş şi judeţ.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: