Un tată prezentat ca erou la TV îşi viola fetiţa şi a vândut donaţiile primite din ţară pentru a-şi cumpără băutură şi ţigări

Un tată prezentat ca erou la TV îşi viola fetiţa şi a vândut donaţiile primite din ţară pentru a-şi cumpără băutură şi ţigări

Bărbatul îşi bătea şi viola fiica chiar dacă era prezentat în presă ca tată-erou FOTO Adevărul

Protagonistul unei campanii umanitare derulate de o televiziune în 2014 a fost arestat fiind acuzat că a vândut bunurile primite ca donaţie pentru a-şi cumpăra alcool şi ţigări. Ieşeanul şi-a violat o fetiţă de 10 ani, pe care anterior o legase de picioare şi o atârnase de o grindă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Procurorii au trimis în judecată un bărbat de 45 de ani, din satul Iosupeni, comuna Cotnari, acuzat de rele tratamente aplicate minorului dar şi de viol. Vasile Balaşca va da socoteală în faţa judecătorilor pentru o serie de fapte abominabile, comise împotriva a celor cinci copii ai săi, pe care îi bătea frecvent fără niciun motiv.
Unul dintre aceştia, o fetiţă de 10 ani, a fost violată de cinci ori de inculpat, care înainte de a o batjocori o obliga să bea alcool sau să fumeze până ce minorei i se făcea rău. O altă fetiţă de-a tatălui cu chip de monstru a fost legată la un moment dat de picioare şi atârnată de o grindă. În prezent Balaşca se află în spatele gratiilor.

Filmul terifiantei poveşti

Potrivit procurorilor ieşeni, înainte de a fi arestat Vasile Balaşca locuia împreună cu cinci copii minori într-un imobil modest din localitatea menţionată. Trei dintre copii provin dintr-o relaţie cu o femeie ce s-a stabilit de mai mulţi ani în Spania, iar ceilalţi doi sunt concepuţi cu o altă femeie, adusă de Balaşcă în casă pentru a avea grijă de primii trei.

La sfârşitul lunii octombrie, procurorii spun că cea de-a doua femeie a plecat şi ea la muncă în Italia. Anchetatorii mai notează că cei cinci copii au vârste cuprinse între un an şi jumătate şi zece ani. Balaşcă a început agresiunile împotriva copiilor din 2011. „Momentul de debut al violenţelor a fost cel în care inculpatul a legat-o de picioare pe minora B.Y. (7 ani la acel moment), pe care a atârnat-o de grindă cu capul în jos şi, folosind un scripete, a ridicat-o până la tavan, după care i-a dat drumul brusc în jos, cu intenţia de a o lovi la cap.

Mama celorlalţi doi minori a intervenit şi a reuşit să prindă copilul mai înainte de a se lovi“, au precizat procurorii. După acel moment, procurorii spun că Balaşcă a continuat să îşi lovească fiii sau fiicele, dar şi pe cei care s-au născut ulterior. Îi lovea cu palmele sau cu varga, de fiecare dată fără motiv. De multe ori, ieşeanul îşi înfometa copiii pentru a-i pedepsi, mai arată procurorii.

Protagonistul unei campanii televizate

Anul trecut, se mai arată în rechizitoriu, Vasile Balaşca a fost protagonistul unei campanii televizate în care era prezentat ca un tată singur ce îşi creşte cei cinci copii. După acea campanie, la locuinţa sa au fost trimise ajutoare, mai ales alimente.

Balaşca îşi punea trei dintre minori să vândă bunurile donate, cu banii primiţi cumpărându-şi alcool şi ţigări. „Când copiii nu reuşeau să vândă ajutoarele primite, inculpatul le aplica pedepse corporale. În tot cursul anului 2014, cei cinci copii au fost supuşi unor repetate episoade de agresiune fizică (au fost loviţi cu palmele, cu cureaua, legaţi de mâini şi de picioare, cu bandă lipită pe gură, puşi să stea la colţ într-un picior etc). Chiar şi copilul în vârstă de un an şi jumătate a fost lovit de inculpat pe motiv că «plângea fără rost sau făcea pe el»“, se mai arată în rechizitoriu.

În acelaşi document procurorii notează că, timp de aproape o lună, în noiembrie 2014, Balaşca şi-a violat de cinci ori fetiţa de zece ani. Înainte de a o abuza sexual, anchetatorii spun că bărbatul o obliga pe minoră să consume alcool şi să fumeze până ce acesteia i se făcea rău.
„În seara de 26.11.2014 inculpatul a fost plecat de acasă până la ora 20.00. Când au auzit zgomotul porţii, de frică minorii s-au aşezat în pat, prefăcându-se că au adormit. Inculpatul a intrat în cameră şi, cu forţa, a tras-o din pat pe minora B.Y., ducând-o în holul casei. Aici a dezbrăcat-o de haine, a lovit-o cu palmele şi a realizat un act sexual prin penetrare cu degetul“, explică procurorii ultima faptă de viol a lui Balaşca.

Anchetatorii mai arată că, profitând de un moment de neatenţie al tatălui său, care începuse să caute o cremă pe care să o folosească la un raport sexual normal, copila a fugit din casă, pe jumătate îmbrăcată. Când a sărit poarta şi a început să alerge pe drumul comunal, în lumina farurilor maşinii a fost observată de un localnic. Şocat, acesta a încetinit maşina, dar motorul i s-a oprit. Minora s-a apropiat de maşină, însă când conducătorul auto a reuşit să repornească motorul, copilul s-a speriat şi a continuat să fugă. „Şoferul a sunat la 112 şi, păstrând legătura cu operatorul, a urmărit minora - care a alergat pe o distanţă de aproximativ un kilometru, fără ca acesta să poată să o oprească.

La un moment dat, din sens opus venea o altă maşină, lucru de care a profitat şoferul - care a făcut o manevră prin care minora nu a mai putut continua, s-a speriat şi s-a aşezat pe şosea. Fetiţa era murdară de sânge, tremura, încerca să-şi ascundă zonele intime cu marginea bluziţei cu care era îmbrăcată, plângea şi urla, repetând obsesiv că tatăl a fost cel care o adusese în acea stare“, au mai spus procurorii.

Şoferul a luat fetiţa în maşină şi s-a întors la Cotnari, acolo unde a lăsat-o la Ambulanţă. Copila a fost ulterior transportată la Iaşi, unde a primit îngrijiri medicale. La scurt timp, Balaşcă a sunat la 112 şi a anunţat că fiica sa a dispărut de acasă. A doua zi, bărbatul a fost arestat preventiv. Procurorii spun că bărbatul nu a recunoscut faptele în timpul audierilor.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările