VIDEO Un nou protest la Iaşi pentru a opri modificările la legile justiţiei. Se scandează: „M-am săturat să fiu furat!“

VIDEO Un nou protest la Iaşi pentru a opri modificările la legile justiţiei. Se scandează: „M-am săturat să fiu furat!“

Protest la Iaşi,17 decembrie FOTO Violeta Cincu

Sute de persoane s-au strâns şi în această duminică, în Piaţa Unirii din Iaşi. Evenimentul „Ei cu hoţii, noi cu toţii“ a început la ora 18.00.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
UPDATE ORA 21.00 Protestul continuă în Piaţa Unirii din Iaşi. Zeci de persoane sunt încă în centrul oraşului. Oamenii au ţinut un moment de reculegere în memoria eroilor din 1989.
 
UPDATE ORA 20.45 Protestatarii s-au întors în Piaţa Unirii, unde au intonat imnul naţional.
 
UPDATE ORA 20.30 Oamenii se întorc spre Piaţa Unirii. Scandează „Veniţi cu noi, vă fură şi pe voi“.
 
UPDATE ORA 20.20 În faţa Prefecturii, ieşenii scandează „Nu vrem să fim o naţie de hoţi“ şi „PSD, ciuma roşie!“.
 
UPDATE ORA 20.10 Protestatarii au pornit spre Prefectură scandând „Veniţi cu noi, vă fură şi pe voi!“.
 
UPDATE ORA 20.00 Oamenii stau de zece minute în faţa sediului PSD unde scandează: „Tudorel, sluga model!“, „Jos comunismul“ şi „Rezistăm, nu cedăm!“. Pe pietonalul din centrul Iaşiului sunt în jur de 1.000 de oameni.

* Sursa VIDEO Rezistenţa TV
 
UPDATE ORA 19.50 În faţa sediului PSD de pe Bulevardul Ştefan cel Mare, protestatarii au huiduit, au scandat „Vă vedem!“, „Hoţii, hoţii“, „PSD, ciuma roşie!“ şi „Ruşine, ruşine să vă fie!“.
 
UPDATE ORA 19.45 Pe traseul spre Prefectura Iaşi se scandează: „Ieşiţi din casă, dacă vă pasă!“ şi „România, trezeşte-te!“.
 
UPDATE ORA 19.30 Protestatari au intonat „Deşteaptă-te, române!“ urmând să plece în marş spre Palatul Culturii. Sunt în jur de 400 de protestatari.
 
UPDATE ORA 19.00 Ieşenii scandează „Ieri pentru rege, azi pentru lege“ şi „Noapte hoţi, ziua mafioţi“. Câteva sute de persoane sunt strânse în jurul bradului de Crăciun din Piaţa Unirii.
 
UPDATE ORA 18.40 Protestatarii scandează „Legi pentru toţi nu pentru hoţi“, „Nu vrem să fim o naţie de hoţi“ şi „Nu se mai poate, vrem anticipate!“. În Piaţa Unirii sunt în jur de 200 de persoane. Unii au venit cu candele aprinse.

* Sursa VIDEO Rezistenţa TV
 
 
UPDATE ORA 18.30 Zeci de persoane sunt în Piaţa Unirii din Iaşi. Oamenii scandează „România, trezeşte-te!“ şi „M-am săturat să fiu furat“. Poartă atât tricolorul, cât şi steagurile Uniunii Europene şi SUA.
 

* Sursa VIDEO - Facebook George Ghelaru
 
Ştirea iniţială
Iaşiul apare pe harta protestelor societăţii civile anunţate pentru duminică, 17 decembrie.  Sute de persoane au anunţat pe pagina evenimentului „Ei cu hoţii, noi cu toţii“ că vor fi prezente în Piaţa Unirii din Iaşi, începând cu ora 18.00.  
 
Un protest la adresa parlamentarilor ieşeni a avut loc şi în acest weekend, în faţa sediului PSD. Mai multe persoane au luat parte la protestul-maraton „Vă vedem din Iaşi“. S-au aşezat în faţa sediului social-democraţilor de pe Bulevardul Ştefan cel Mare, sâmbătă şi au stat acolo 24 de ore.
 
Potrivit organizatorilor, acţiunea „Vă vedem din Iaşi“ şi-a propus  să atragă atenţia parlamentarilor ieşeni să nu voteze modificările la legile justiţiei „şi să îi excludă din partidul lor pe cei care au probleme cu legea“.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările