A dat în judecată Loteria Naţională pentru câştigul pe care ar fi putut să-l aibă dacă juca. Ce au decis magistraţii

A dat în judecată Loteria Naţională pentru câştigul pe care ar fi putut să-l aibă dacă juca. Ce au decis magistraţii

FOTO gadget.ro

Bărbatul spune că a fost „văduvit“ de posibilitatea de a depune biletul cu care ar fi dat lovitura vieţii la Loterie pentru că agenţia s-a închis cu 10 minute mai devreme decât ar fi trebuit.

Un ieşean a dat în judecată Loteria Naţională pentru câştigul pe care ar fi putut să-l aibă dacă juca. Bărbatul a cerut plata a 2.185.420 de lei, valoarea reportului la categoria I, susţinând că fix numerele care au ieşit câştigătoare le-ar fi jucat şi el, dar a fost împiedicat să o facă. 
 
Potrivit presei locale, în 2017, B.M.Z. se îndrepta spre locul de muncă. La ora 15.50, s-a oprit la o unitate a Loteriei pentru a-şi cumpăra un bilet. A fost însă refuzat, pe motiv că jocul s-ar fi închis deja, de la Bucureşti. Astfel, bărbatul s-a grăbit spre o altă unitate, la care însă a ajuns abia la 16.03, atunci când jocul se închisese deja. 
 
Punctul culminant ar fi avut loc a doua zi, după spusele ieşeanului, atunci când  a avut surpriza să constate că ieşiseră câştigătoare fix numerele pe care ar fi dorit să le joace.
 
În răspunsul dat la solicitarea judecătorilor, Loteria Naţională a precizat că în ziua respectivă jocul se închisese la ora 15.55. Adică după ce a fost refuzat la prima agenţie. 
 
Decizia finală a magistraţilor s-a bazat pe lipsa unei probe că B.M.Z. chiar a vrut să joace numerele câştigătoare. 
 
„Martorul C.C. a arătat instanţei că juca împreună cu reclamantul, dar nu ştia ce numere urma să joace acesta; abia a doua zi, la serviciu, cei doi au verificat numerele şi martorul a constatat că reclamantul avea notate pe biletul său chiar numerele ieşite câştigătoare. Nu există nicio certitudine că numerele pe care le-a văzut martorul erau aceleaşi cu cele scrise pe hârtia pe care reclamantul ar fi avut-o cu el în agenţie. De asemenea, nu se poate stabili dacă reclamantul ar fi trecut pe biletul de joc numerele întocmai cum le-ar fi avut notate“, au argumentat judecătorii decizia de respingere ca neîntemeiată a cererii lui B.M.Z, notează Ziarul de Iaşi. 
 
Sentinţa Tribunalului a fost atacată de B.M.Z., cazul intrând pe rolul Curţii de Apel. 
 

Vă recomandăm să citiţi şi:

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările