Un bărbat de etnie romă a păcălit funcţionarii de la Fisc că ar avea acasă 65.000 de pixuri. De ce a minţit romul şi câţi bani a obţinut pentru asta

Un bărbat de etnie romă a păcălit funcţionarii de la Fisc că ar avea acasă 65.000 de pixuri. De ce a minţit romul şi câţi bani a obţinut pentru asta

Bărbatul a păcălit funcţionarii de la Fisc că ar fi cumpărat 65.000 de pixuri

Un bărbat din localitatea Grajduri, judeţul Iaşi, a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare după ce a fost găsit vinovat de evaziune fiscală.

Costel Stănescu a comis faptele în calitate de administrator al firmei SC Global Communicate SRL Iaşi, societatea care a fost înfiinţată încă din 2006. Problemele lui Stănescu au început în 2009, atunci când organele fiscal au verificat facturile din perioada octombrie-decembrie 2008, constatând achiziţii nereale.

De la firma SC Euro Trade Shipping SRL, de pildă, inspectorii au descoperit facturi pentru achiziţia unor pixuri în valoarea de 1,2 milioane de lei, dar şi conductor, tablă sau anvelope de 2,4 milioane de lei. Unele facturi erau întocmite chiar înainte ca firma Euro Trade să fie înfiinţată. La verificări, inspectorii de la Finanţe i-au cerut lui Costel Stănescu să prezinte bunurile presupus a fi fost cumpărate, mai ales cele 65.000 de pixuri despre care se presupunea că le-a cumpărat de la Euro Trade Shipping.

Pentru achiziţiile fictiv de la Euro Trade Shipping, Costel Stănescu a mers la Finanţe şi a cerut decontarea de TVA de 200.000 de lei. A primit aceşti bani, pe care acum ar trebui să înapoi, la fel ca şi suma de 313.000 de lei care a fost calculateă ca impozit pe profit. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: