Test de cultură generală despre războaiele României. În ce an a trimis România trupe în Afganistan?

Test de cultură generală despre războaiele României. În ce an a trimis România trupe în Afganistan?

Atacul bătălia de la Smârdan Războiul de Independenţă FOTO Pictură de Nicolae Grigorescu

Vă propunem un test de cultură generală despre războaiele în care ţările române sau România, ca stat unitar, au fost implicate de-a lungul istoriei. Ne puteţi scrie la câte întrebări aţi ştiut răspunsul la secţiunea comentarii.

Ştiri pe aceeaşi temă

1. Între ce ani a avut loc Războiul de Independenţă al României?
a) 1871-1872
b) 1877-1878
c) 1858-1859 
 
2. În ce an a intrat România în Primul Război Mondial?
a) 1914
b) 1915
c) 1916
 
3. În ce an a avut loc Bătălia de la Podu Înalt, câştigată de Ştefan cel Mare?
a) 1470 
b) 1475
c) 1482
 
4. Ce domnitor român a luptat în bătălia cunoscută sub numele de Atacul de noapte de la Târgovişte 
a) Mircea cel Bătrân?
b) Vlad Dracu 
c) Vlad Ţepeş 
 
5. În ce an a avut loc Războiul de la Posada?
a) 1330 
b) 1400
c) 1289
 
6. Ce domnitor român a luptat în Bătălia de la Rovine?
a) Mihai Viteazu 
b) Mircea cel Bătrân 
c) Iancu de Hunedoara 
 
7. În ce an a trimis România pentru prima dată trupe în Afgaanistan?
a) 2004
b) 2007
c) 2001
 
8. Ce domnitor român a luptat în Bătălia de la Călugăreni? 
a) Vlad Ţepeş 
b) Ştefan cel Mare 
c) Mihai Viteazu 
 
9. Ce ţară a atacat România în timpul Războiului Balcanic din 1913?
a) Bulgaria
b) Serbia
c) Grecia
 
10. Ce domnitor român a luptat în Bătălia de la Varna?
a) Sigismund Bathory
b) Mihai Viteazu 
c) Iancu de Hunedoara
 
Răspunsuri corecte: 1 – b, 2 – c, 3 – b, 4 – c, 5 – a, 6 – b, 7 - c, 8 – c, 9 – a, 10 - c

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: