Relaţia baronului Nichita cu amanta din primărie, aproape de un nou proces. Candidatul PRU, cercetat de procurorul care i-a „înfundat“ pe Corduneni

Relaţia baronului Nichita cu amanta din primărie, aproape de un nou proces. Candidatul PRU, cercetat de procurorul care i-a „înfundat“ pe Corduneni

Adina Samson l-a reclamat la Parchet pe Gheorghe Nichita pentru hărţuire sexuală FOTO Facebook/ Adevărul

Fostul primar al municipiului Iaşi, Gheorghe Nichita, candidat pentru un post de deputat la alegerile parlamentare, este aproape de o nouă trimitere în judecată.

Ştiri pe aceeaşi temă

Fostul edil este cercetat într-un dosar aflat pe rolul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iaşi, în care acuzaţiile sunt de hărţuire, hărţuire sexuală şi ameninţare, au transmis surse judiciare corespondentului „Adevărul”. Aceleaşi surse ne-au mai transmis că, în ultima perioadă, mai exact în ultima lună, cel puţin şapte persoane, cei mai mulţi poliţişti locali, ar fi fost audiaţi de anchetatori în acest dosar. Dosarul este coordonat de procurorul Vasile Chifan, procurorul care, pe când era la DIICOT, a instrumentat dosarul prin care a deferit justiţiei clanurile interlope Corduneanu şi Sportivilor.

Iulian Ispir, purtător de cuvânt al unităţii de Parchet, ne-a confirmat, în cursul zilei de ieri, existenţa acestui dosar însă a precizat că, fiind în lucru, nu poate oferi mai multe informaţii.

Ce conţine plângerea

Surse judiciare au detaliat însă că acuzaţiile din acest dosar au legăturăcu fosta amantă a lui Gheorghe Nichita, Adina Samson. Sunt verificate însă faptele de hărţuire şi ameninţare la care ar fi fost supusă Samson şi nu cele referitoare la folosirea fondurilor Poliţiei Locale, pentru care Nichita este deja judecat.

Surse juridice au precizat că acest dosar are la origine o plângere pe care fosta sa amantă, Adina Samson, a înaintat-o împotriva primarului-suspendat în vara anului trecut. În plângere, Samson ar fi menţionat că ar fi fost obligată, prin constrângere morală, să înceapă şi să continue amantlâcul cu fostul primar. “Cunoscând faptul că susnumitul este căsătorit şi având în vedere uriaşa diferenţă de vârstă dintre noi, eu am refuzat avansurile cu tentă sentimentală ale numitului Nichita Gheorghe”, se arată în plângere. Samson a mai scris că “având în vedere ascendentul profesional” pe care primarul îl avea asupra ei, a “consimţit să întreţină relaţii de natură amoroasă”, sperând astfel că primarul nu va mai exercita presiuni asupra sa. Fosta angajată a Primăriei Iaşi mai scris că a fost intimidată şi umilită “în scopul oferirii afecţiunii şi a unor beneficii de natură carnală”. Samson a mai amintit că baronul ar fi folosit intermediari pentru a o ameninţa, precum şi că, în iulie 2014, Nichita ar fi lovit-o cu palmele peste faţă. De asemenea, pe 9 octombrie 2014, în timp ce se afla în biroul primarului, acesta ar fi încercat să o violeze, se mai arată în plângere. “Eu am refuzat şi m-am smuls, acesta reproşându-mi «Nu mă repezi, hai, dă-mi cu ceva în cap» continuând «am apucături animalice, tot ce faci tu e rău»”, potrivit plângerii.

Dragomir Tomaşeschi, avocatul Adinei Samson, ne-a precizat în cursul zilei de ieri că speră ca acest nou dosar să fie deferit justiţie cât mai curând şi ca justiţia să facă dreptate. La rândul său, Nichita a precizat în mai multe rânduri că nu discută în niciun fel dosarele sale penal, punctând însă că, în povestea cu Adina Samson, a greşit „uman, nu şi penal”.

Ar fi al treilea dosar penal în care Gheorghe Nichita este trimis în judecată, după cele de abuz în serviciu, fiindcă a folosit Poliţia Locală din Iaşi pentru spionarea amantei, şi procesul în care este acuzat c-a luat mită de la proprietarul UTI Grup, Tiberiu Urdăreanu.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: