Profesoară de română umilită la Ginecologie. „Nici lângă o vită sângerândă nu mănânci seminţe“

Profesoară de română umilită la Ginecologie. „Nici lângă o vită sângerândă nu mănânci seminţe“

Doina Iancu a mai fost implicată şi în trecut în scandaluri FOTO Adevărul

Un cadru didactic pensionar din Iaşi reclamă că ar fi avut parte de un tratament de coşmar la Maternitatea „Elena Doamna” din Iaşi. Septuagenara acuză că un medic ar fi mâncat seminţe în salon, lângă ea, în timp ce dădea indicaţii unui rezident. Doctorul – unul implicat în mai multe scandaluri în ultimul an, neagă acuzaţiile.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ortansa Cojoc (71 de ani) este o fostă profesoară de limba română şi a ajuns, săptămâna trecută, la Maternitatea „Elena Doamna” din Iaşi din cauza unei hemoragii severe. Cojoc ar fi fost tratată de medicul ginecolog Doina Iancu, cea care, s-a plâns septuagenara, ar fi avut un comportament necorespunzător.

 „Când a venit mâncând seminţe lângă mine, i-am spus persoanei care mă ţinea de mână şi care mă susţinea, nu mai ştiu dacă era asistentă sau nu, că eu cred că am un coşmar, că ceva nu este în ordine, pentru că nu-mi venea să cred că un medic stă şi mănâncă seminţe lângă mine. Stătea şi îi spu­nea acelei doctoriţe tinere ce să facă, în timp ce scuipa realmente seminţe în mâna stângă. După ce i-am zis că eu cred că este un coşmar, dr. Iancu a ieşit pe hol, unde se aflau ginerele şi fiica mea, şi a început să ţipe «femeile din România sunt inconştiente, vin în ultima clipă la spital, în Statele Unite ale Americii nu le primeşte nimeni dacă nu se duc la control din şase în şase luni»“, a povestit femeia, pentru Ziarul de Iaşi.

Fosta profesoară s-a mai plâns că doctoriţa Iancu s-ar fi răstit la ea deoarece a întârziat la spital, ameninţând-o că va ajunge la Institutul de Oncologie. „Naivă cum am rămas şi la vârsta aceasta, cred că nici lângă o vită sângerândă şi evident suferindă nu-ţi îndrumi învăţăcelul cum să efectueze un tratament, în timp ce mănânci seminţe. Mă întreb ce trebuie să mai facă acest medic, mi-e tare greu să cred că are această profesie, pentru a fi eliberată dintr-o activitate umană, de înaltă specialitate, cu care nu are nimic în comun. Nu concep să existe aşa ceva, într-un spital de gardă“, a mai spus Ortansa Cojoc, pentru sursa citată.

În schimb, medicul Doina Iancu a negat vehement acuzaţiile aduse de pacientă, despre care a spus că nu o cunoaşte. „În primul rând, eu nu mănânc seminţe de felul meu, că nu-mi plac, în al doilea rând, cum aş putea să fac asta în timpul serviciului? De povestit, şi eu pot să povestesc ce vreau, însă acest aspect nu are nicio legătura cu realitatea“, a spus Doina Iancu.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: