PASIUNE Profesorul-manechin pentru Botezatu şi medicul creator de modă FOTOGALERII

PASIUNE Profesorul-manechin pentru Botezatu şi medicul creator de modă FOTOGALERII

Medicul Smaranda Diaconescu (centru, în negru) şi profesorul Silviu Iordache

Silviu Iordache, profesor de geografie şi medicul pediatru Smaranda Diaconescu sunt pasionaţi de modă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Au meserii total paralele cu lumea modei, dar reuşesc să le facă foarte bine pe amândouă. Este vorba de doi ieşeni, unul cadru didactic la cel mai bun liceu din Iaşi şi celălat medic de copii.

Silviu Iordache (33 de ani) este profesor de geografie la Colegiul „Emil Racoviţă" din 2007, după ce înainte a mai fost învăţător şi profesor de religie, iar de 10 ani urcă pe podium pentru a prezenta colecţiile semnate Cătălin Botezatu. A mai avut prezentări pentru casele de modă Doina Levintza, Cristina Nichita şi Dinasty. A renunţat de ani buni să mai participe la prezentări de underwear pentru a-şi păstra intactă imaginea în faţa elevilor.


Daţi click pe imaginile de mai sus pentru a vedea mai multe fotografii cu profesorul-manechin

„Am prezentat la început colecţii de lenjerie intimă pentru Cătălin, dar apoi am discutat cu el şi i-am explicat că acum am şi eu un statut pe care trebuie să-l respect. A înţeles. De obicei aleg ce îmbrac atunci când urc pe scenă. Am încercat mereu să fiu decent", spune profesorul Silviu Iordache.

Rememorează cu drag viaţa din studenţie când weekend-urile erau pline de evenimente şi priveşte cu tristeţe situaţia actuală a modei. „Când eram student plecam vineri şi mă întorceam duminică seara de la prezentări. Acum sunt foarte puţine prezentări, iar în Moldova şi mai puţine", povesteşte profesorul.

Iaşi: Prezentare de modă cu haine din materiale reciclabile

Recunoaşte că se câştigă mult mai bine din modelling decât din învăţământ, dar vrea ca meseria de bază să fie cea de cadru didactic. „Bărbaţii pot să prezinte şi la 50 de ani, dar eu văd modelling-ul ca pe un al doilea job. Vreau să fiu profesor", spune Silviu Iordache.

Medic aflat la a treia colecţie

Pasionată de fashion este şi doctorul Smaranda Diaconescu, medic pediatru la Spitalul de Copii din Iaşi. Până acum a semnat trei colecţii de ţinute împreună cu prietena sa, Ingrid Tvardochlib.

Daţi click pe imaginile de mai sus pentru a vedea mai multe fotografii cu ţinutele create de medicul creator de modă

Debutul în modă şi l-au făcut în luna mai a acestui an, când au prezentat la un eveniment aniversar al unui bar din Iaşi. Ultima a fost în noiembrie, când au creat în timp record, de doar o lună jumătate, 21 de ţinute. „Pentru noi să creăm ţinute este o pasiune, o facem din pură plăcere, nu are nicio legătură cu specializările pe care le avem la bază, dar o facem cu drag şi au ieşit lucruri frumoase", spune Smaranda Diaconescu.

Nici colega ei de muncă, Ingrid Tvardochlib deşi a terminat Textile nu a lucrat în domeniu, ea deţinând o firmă de mobilier. „Totul a fost pură întâmplare, nu ne-am planificat să facem colecţii, dar aşa a fost să fie. Am muncit mult şi nicio ţinută nu a ieşit aşa cum am gândit-o iniţial. Eram pasionate dintotdeauna însă de haine", spune Ingrid Tvardochlib.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările