„Naşă“ condamnată la închisoare după ce a fost prinsă cu o şpagă de 14 lei: „Aici încă 5 lei! Nu ajunge!“

„Naşă“ condamnată la închisoare după ce a fost prinsă cu o şpagă de 14 lei: „Aici încă 5 lei! Nu ajunge!“

Controlorii CFR au mai fost, în trecut, anchetaţi de anchetatori FOTO Mediafax

O controloare de tren a primit o condamnare de doi ani de închisoare cu suspendare după ce a fost găsit vinovată de o şpagă de 14 lei, luată în exercitarea atribuţiilor de serviciu. Funcţionara a fost obligat să plăteasscă despăgubiri de 74 de ori mai mari decât valoarea mitei imputate.

Ştiri pe aceeaşi temă

Pe lângă pedeapsa de doi ani de închisoare cu suspendare, care nu este definitivă, Cornelia Lommer a mai fost obligată şi la plata sumei de 1.000 de lei, calculate drept cheltuieli judiciare.  

„Dispune restituirea către fondul special al Ministerului Public a sumei de 14 lei utilizată la realizarea activităţii judiciare din data de 28.06.2012 (sumă compusă din 2 bancnote în cupiură de 5 lei şi 4 bancnote în cupiură de 1 leu), dacă aceasta nu fost restituită până la data pronunţării prezentei sentinţe“, au stabilit judecătorii.

Judecătorii ieşeni au mai decis ca Lommer să nu mai ocupe funcţia de conductor de tren. Femeia este doar unul dintre zecii de angajaţi trimişi în judecată de procurori într-un dosar privind primirea de mită de către controlori ai CFR, de la călătorii frauduloşi. Ea a ajuns să fie judecată la Iaşi după ce a fost filmată când lua mită în timp ce lucra pe ruta Iaşi - Suceava.

Ghinionul Corneliei Lommer a fost că, în ziua de 28 iunie 2012, s-a nimerit ca în trenul în care lucra să se afle - de asemenea în timpul serviciului, şi un investigator sub acoperire. Pe ruta Iaşi - Suceava, investigatorul însuşi i-a dat şpagă de două ori Corneliei Lommer. „Naşa“ a mai fost filmată când lua mită de la alţi doi călători frauduloşi. Unuia dintre ei i-a spus: „Aici încă 5 lei! Nu ajunge!“.

Lommer era nemulţumită că primise doar 5 lei de la doi călători care voiau să ajungă la Paşcani. „Multitudinea călătorilor frauduloşi în legătură cu care s-au reţinut faptele şi lipsa unor circumstanţe excepţionale privind situaţia respectivă care să particularizeze activitatea infracţională reţinută în cauză, conduce la concluzia caracterului repetat şi constant în timp al actelor de luare de mită şi abuz în serviciu ale inculpatei Lommer Cornelia, săvârşite în exercitatea funcţiei de personal de tren“, se mai arată în rechizitoriu.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: