Măsuri simple de protecţie împotriva ţânţarilor. Cum îi putem împiedica să se înmulţească

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Ziarul Naţional
FOTO Ziarul Naţional

Ţânţarii sunt transmiţători a mai mult de 50 de boli infecţioase, în România fiind cel mai adesea implicaţi în transmiterea virusului West Nile. În sezonul călduros, medicii infecţionişti atrag atenţia asupra necesităţii protecţiei cât mai eficiente împotriva înţepăturilor, pentru a evita complicaţiile medicale.

Reprezentanţii Ministerului  Sănătăţii, prin intermediul Direcţiilor de Sănătate Publică, vin cu o serie de sfaturi utile pentru a evita muşcăturile insectelor. 

Conform acestora trebui să montăm plase de protecţie la ferestrele locuinţelor, să distrugem ţânţarii care au pătruns în case, să utilizăm dispozitive contra dăunătorilor, să purtăm îmbrăcăminte adecvată în perioada serii (pantaloni lungi, pălări, cămăşi cu mânecă lungă, pantofi închişi), precum şi să utilizăm substanţe de protecţie împotriva insectelor.

De asemenea, specialiştii recomandă să evităm zonele împădurite sau umede în perioada serii, când insectele sunt în plină activitate.

Pentru a împiedica înmulţirea ţânţarilor ar trebui să  evacuăm apa din subsoluri, să reparăm instalaţiile de apă şi canalizare din subsoluri şi din apropierea locuinţelor, să înlăturăm apa din butoaiele din curte sau să le protejăm cu capace, să evităm aruncarea la întâmplare a recipientelor vechi, precum cutii de conserve sau cauciuşcuri şi să îndepărtăm gunoaiele menajere în care s-ar putea adăposti ţânţarii.

Citiţi şi:

Cât timp ar trebui să dureze spălarea mâinilor şi de ce ne-ar putea salva

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite