Lider PNL, despre nominalizarea lui MRU la SIE: "Ponta se răzbună pentru situaţia prietenului Ghiţă"

Lider PNL, despre nominalizarea lui MRU la SIE:

Preşedintele PNL Iaşi, Costel Alexe, cataloghează opoziţia lui Victor Ponta privind numirea lui Mihai Răzvan Ungureanu la şefia Serviciului de Informaţii Externe (SIE) ca fiind una făcută din "răzbunare" având în vedere situaţia deputatului independent Sebastian Ghiţă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Alexe a precizat într-un răspuns remis corespondentului "Adevărul" că, în opinia sa, preşedintele României este singurul care poate decide în privinţa nominalizării şefului SIE. 

"Declaraţia lui Victor Ponta este una de răzbunare făcută pentru situaţia prietenului Sebastian Ghita", spune Alexe care mai menţionează că Legea SIE, la care face referire PSD, nu este actualizată cu Constituţia. 

"Legea fundamentală revizuită în 2003 (art 65, alin 2. lit h) prevede că plenul comun al celor două camere ale Parlamentului numeşte la propunerea preşedintelui României directorii serviciilor de informaţii şi exercitarea controlului asupra activităţii acestora. Aceeaşi procedură a fost urmată şi în cazul numirii lui Teodor Meleşcanu, în 2012, procedură în care CSAT nu este implicat. Meleşcanu a fost audiat în comisiile de apărare şi de control al activităţii SIE Legea de funcţionare SIE, care este neactualizată cu Constituţia, menţionează că CSAT îl numea pe directorul SIE la propunerea preşedintelui României. Legea SIE NU poate fi aplicată în acest caz pentru că excede prevederile constituţionale şi ar însemna eludarea atruibuţiilor Parlamentului. Candidatul la şefia SIE trebuie să urmeze procedura de audiere în Parlament şi vot în plenul celor două camere. Şi acest lucru se va intampla luni", a declarat Alexa care s-a arătat convins că parlamentarii vor vota în majoritate propunerea lui Klaus Iohannis. 

Costel Alexe a mai menţionat că pentru Iaşi şi pentru ieşeni nominalizarea lui Mihai Răzvan Ungureanu este "o onoare" menţionând că fostul premier "a fost mereu un ambasador al oraşului în care s-a născut şi a crescut". 

Premierul Victor Ponta a respins nominalizarea preşedintelui Iohannis susţinând că acesta nu s-ar fi consultat cu el înainte de a face propunerea. ”Domnul Iohannis ne-a păcălit. A zis că o să ne consulte înainte şi nu ne-a consultat”, a spus prim-ministrul.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: