Imagini în premieră cu aparatul Gamma Knife. Medic: „Este o prelungire a mâinii neurochirurgului“ VIDEO

Imagini în premieră cu aparatul Gamma Knife. Medic: „Este o prelungire a mâinii neurochirurgului“ VIDEO

FOTO Arhiva Spitalului de Neurochirurgie din Iaşi

De la sfârşitul acestei veri la Iaşi va funcţiona o tehnologie de ultimă oră, care scurtează procesul de tratament al tumorilor cerebrale, medicii renunţând la operaţiile deschise, cu bisturiu.

Ştiri pe aceeaşi temă

Medicii de la Spitalul de Neurochirugie din Iaşi vor putea efectua, de la sfârşitul acestei veri, operaţii fără bisturiu, prin intermediul unui aparat de ultimă generaţie. 
 

Sistemul de Radiochirurgie Stereotactică de tip Gamma Knife va deveni funcţional la sfârşitul acestei veri, după trei ani de zile de când se lucrează la acest proiect, anunţă reprezentanţii unităţii medicale din Iaşi. 

Cadrele medicale de la Iaşi au participat la cursuri radiochirurgie stereotactică, pentru a putea utiliza aparatul Gamma Knife. 
 
„Timp de o săptămână întreaga echipă multidisciplinară formată în primul rând de neurochirurgi, radioterapeuţi, radiologi, fizicieni, tehnicieni şi asistenţi medicali, au parcurs toate etapele trainingului in-situ”, spune dr. Lucian EVA, manager Spitalul Clinic de Urgenţă „Prof. Dr. Nicolae Oblu” Iaşi.
 
 

Cea mai performantă procedură minim invazivă

 
Astfel, medicii din Iaşi le vor putea oferi pacienţilor tratamente fără bisturiu, fără zgomot şi fără durere.
 
Vor putea interveni cu precizie şi uşurinţă asupra leziunilor profunde, greu accesibile, care pun în pericol viaţa pacienţilor. Specialiştii spun că aceasta este cea mai performantă procedură minim invazivă care se face într-o singură sesiune, fără a interveni cu bisturiu, iar pacientul nu simte durere. Mai mult decât atât pacientul este externat în acceaşi zi a intervenţiei.
 
„Aparatul de Radiochirurgie Stereotactică de tip Gamma Knife este o prelungire a mâinii neurochirurgului. Radiochirurgia Stereotactică ca şi robotica, reprezintă viitorul în medicină, cel puţin în specialitatea noastră. Importanţa proiectului este nu doar la nivel regional, naţional, ci deserveşte şi partea de SE a Europei”, subliniază dr. Lucian EVA, manager Spitalul Clinic de Urgenţă „Prof. Dr. Nicolae Oblu” Iaşi.
 
Zilnic în Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi se fac intervenţii chirurgicale complexe în cadrul celor cinci săli de operaţie. S-a făcut deja o listă de aşteptare, iar în prezent sunt peste 200 de pacienţi care au nevoie de tratamentul cu Gamma Knife.
 
 

Vă recomandăm să citiţi şi: 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările