Iaşiul intră pe harta aeronauticii. Teren concesionat pe cinci decenii pentru o investiţie de 10 milioane de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Teren pentru hala Aerostar FOTO CJ Iaşi
Teren pentru hala Aerostar FOTO CJ Iaşi

Consiliul Judeţean Iaşi a parafat, joi, contractul de concesiune cu firma Aerostar SA Bacău pentru un teren pe care se va construi un centru de mentenanţă pentru aeronave civile.

Cea mai puternică firmă românească din domeniul aeronauticii investeşte la Iaşi. Pe un teren de 16.000 de metri pătraţi, concesionat de Consiliul Judeţean Iaşi către Aerostar Bacău pentru o perioadă de 49 de ani, va fi amenajat un centru de mentenanţă. Terenul este destinat construirii unui hangar pentru mentenanţa avioanelor civile de tip Airbus 320 şi Boeing 737, folosite cu predilecţie de companiile care operează zboruri la Iaşi.


„Astăzi, putem spune că Iaşul intră pe harta aeronauticii. Este o investiţie mare, care va duce la crearea a cel puţin 150 de locuri de muncă. Faptul că, lângă aeroportul nostru, se vor întreţine şi repara avioane de pasageri, va atrage şi noi companii de zbor care vor dori să opereze aici. Vrem ca, ceea ce semnăm astăzi, să fie doar începutul unei lungi colaborări şi sperăm ca, de anul viitor, să ne regăsim pe harta celor mai bune centre de mentenanţă. Trebuie să vedem această investiţie ca pe un câştig pe termen lung pentru judeţul nostru ”, a declarat Maricel Popa, şeful Consiliului Judeţean Iaşi.
 

Grigore Filip (foto dreapta, lângă Maricel Popa), directorul Aerostar SA Bacău, a transmis: „Avem în vedere dezvoltarea pe viitor a centrului de mentenanţă, dar nu este deloc simplu de realizat acest proiect. Trebuie găsite unele soluţii, astfel încât, activitatea pe care o vom desfăşura noi aici să se integreze perfect în planul de dezvoltare a aeroportului. Cât despre mentenanţa avioanelor F16, vreau să vă precizez că Aerostar nici măcar nu a avut în vedere o asemenea investiţie la Iaşi. Este cu totul altceva să desfăşori o asemenea activitate, faţă de întreţinerea avioanelor civile”.

Investiţia Aerostar de la Iaşi se ridică la 10 milioane de euro, iar redevenţa pe care o va achita anual compania băcăuană este de 10.500 euro. Compania Aerostar Bacău este una dintre cele mai mari din Regiunea de Nord-Est. Anul trecut, valoarea veniturilor din exploatare a depăşit 365,2 milioane de lei. Cea mai mare parte din venituri provine din exporturi. Practic, în jur de 90% din produse şi servicii sunt realizate pentru parteneri externi.

Maricel Popa şi Grigore Filip

Citeşte şi:

Măsuri dure cerute de SIF Moldova din cauza tranzacţiilor suspecte de la o firmă din grupul controlat de omul de afaceri Ştefan Vuza

Soarta unui proiect european eşuat din start. Cum s-au cheltuit 4 milioane de euro pentru o clădire din Iaşi în care bate vântul

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite