Iaşi: Mărturia unui patron înşelat de reţeaua „Filantropica“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iaşi: Mărturia unui patron înşelat de reţeaua „Filantropica“
Iaşi: Mărturia unui patron înşelat de reţeaua „Filantropica“

Administratorii ţepuiţi nu speră să-şi mai recupereze banii. Membrii grupării, care racolau cerşetori ca în film şi îi transformau în patroni de firme, au creat un prejudiciu de peste 2,7 milioane de lei.

Una dintre firmele înşelate de reţeaua „Filantropica“, anihilată miercuri de procurorii DIICOT Iaşi, este Exelbi Rohian Prod Com SRL din Baia Mare.

Soţia lui Tiberiu Rohian, administratorul societăţii, povesteşte că în luna februarie au fost contactaţi de membrii grupării, care le-au spus că sunt reprezentanţii unei firme din Iaşi şi doresc să achiziţioneze lenjerie de pat. Ulterior, „doamna Oprea“, aşa cum s-a prezentat Georgiana Piţ, coordonatoarea reţelei, a comandat prin fax garnituri de lenjerie de pat în valoare de 16.700 de lei. 

Administratorul firmei a negociat cu membrii reţelei timp de două luni. „În tot timpul acesta, i-am verificat la Registrul Comerţului şi la bănci şi totul părea în ordine. Pe 1 mai, am mers personal la Iaşi cu marfa, am primit un avans de 2.000 de lei şi ne-au dat o filă cec de 14.750 de lei. Când am ajuns la bancă, am constatat că nu putem încasa cecul şi am depus reclamaţia la Poliţie“, a spus Geta Rohian, soţia administratorului.

Aceasta a primit vestea că cei care i-au ţepuit au fost prinşi de la redactorul Adevărul de Seară. „Aşteptăm să ne sune Poliţia să vedem ce se mai întâmplă. Nu cred că ne vom recupera vreodată banii“, a încheiat femeia.

Patru membri ai reţelei, arestaţi

Georgiana Piţ, Riscu Dan, Dan Elleneş şi Constantin Ştefan au fost arestaţi aseară de judecătorii Tribunalului pentru 29 de zile. Potrivit procurorilor, cei patru au pus bazele uneia dintre cele mai mari reţele de spălare de bani şi înşelăciuni din ţară. Ei racolau persoane cu venituri modeste şi, în schimbul unor sume de bani, îi transformau în administratori de firmă. Suspecţii făceau apoi comandă de marfă la diferite societăţi şi plăteau cu cecuri fără acoperire. Marfa era vândută, iar banii erau „plimbaţi“ prin reţeaua de firme, prin borderouri şi facturi fictive, până li se pierdea urma.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite