Iaşi: 39 de copii de la centrele rezidenţiale din Paşcani şi Verşeni au fost confirmaţi cu noul coronavirus

Iaşi: 39 de copii de la centrele rezidenţiale din Paşcani şi Verşeni au fost confirmaţi cu noul coronavirus

Foto Getty Images (arhiva)

Un număr de 39 de copii de la centrele rezidenţiale din Paşcani şi Verşeni, ambele din judeţul Iaşi, au fost confirmaţi cu noul coronavirus, după ce la sfârşitul săptămânii trecute 16 angajaţi de la aceste centre au fost depistaţi pozitiv.

Ştiri pe aceeaşi temă

La centrul rezidenţial Sfântul Nicolae din Paşcani au fost depistaţi pozitiv 21 de minori, în timp ce la centrul Verşeni au fost confirmaţi cu noul coronavirus 18 copii.

"Au fost testaţi angajaţii şi beneficiarii de la cele două centre. În total sunt 39 de minori depistaţi pozitiv. Împreună cu DSP evaluăm situaţia şi luăm cele mai bune măsuri pentru copii. Toţi sunt asimptomatici", a declarat Florin Ion, directorul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Iaşi.

Copiii depistaţi pozitiv ar putea fi monitorizaţi în centrele unde sunt cazaţi, urmând a fi separaţi de minorii care nu au fost infectaţi.

La sfârşitul săptămânii trecute, un număr de 16 persoane angajate la două centre rezidenţiale din judeţul Iaşi au fost depistate cu Covid-19, DSP demarând anchete epidemiologice la cele două unităţi.

La centrul rezidenţial Sfântul Nicolae din Paşcani au fost depistate pozitiv 11 persoane, iar la centrul rezidenţial din localitatea Verşeni au fost găsite pozitiv cinci persoane.

Până miercuri, în judeţul Iaşi au fost confirmate cu noul coronavirus 896 de persoane.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările