Gravidă amendată de Poliţia Locală pentru că nu purta corect masca de protecţie. Decizia judecătorilor

Gravidă amendată de Poliţia Locală pentru că nu purta corect masca de protecţie. Decizia judecătorilor

FOTO: Arhiva

Femeia a primit o amendă de 500 de lei, deşi a susţinut că şi-a dat jos masca de pe nas doar pentru câteva secunde, pentru că nu putea respira.

Ştiri pe aceeaşi temă

O femeie gravidă din Iaşi a fost amendată de către poliţiştii locali, pentru că nu purta corect masca de protecţie. Femeia susţine că şi-a dat masca jos de pe nas timp de câteva secunde, într-o cofetărie, pentru că nu putea respira. 

„Pe data de 24 noiembrie 2020, mă aflam în incinta Cofetăriei «Riama», când doamna poliţist a venit şi mi-a cerut datele de identitate, după care a plecat. Pe 13 ianuarie 2021 am găsit procesul-verbal prin care am fost amendată cu 500 de lei. Pe 24 noiembrie 2020 purtam masca de protecţie, însă doar pe gură, deoarece, în tot acest timp, în incinta cofetăriei nu se aflau clienţi, fiind doar eu, soţul meu şi colega mea, fiind protejată şi de un panou plexiglas. Fiind însărcinată, respiram foarte greu”, a susţinut Vasilica Mariana Maghercă în faţa judecătorilor, scrie bzi.ro. 

Astfel, magistraţii i-au înlocuit amenda în valoare de 500 de lei cu un avertisment. 

„Instanţa admite în parte plângerea formulată de petenta Vasilica Mariana Maghercă în contradictoriu cu intimata Primăria municipiului Paşcani – Poliţia Locală. Dispune înlocuirea amenzii în cuantum de 500 de lei cu un avertisment”, au precizat judecătorii ieşeni.
 
Reprezentanţii Poliţiei Locale Paşcani au cerut respingerea plângerii, depunând o întâmpinare la dosar. 
 
Vă recomandăm să citiţi şi: 
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările