Capacitate 2018. Câţi elevi ieşeni au absentat la prima probă a examenului, cea de Limba română

Capacitate 2018. Câţi elevi ieşeni au absentat la prima probă a examenului, cea de Limba română

Subiectul la Limba română FOTO Adevărul

Potrivit oficialilor Inspectoratului Şcolar Judeţean Iaşi, proba la Limba română de luni, 11 iunie, s-a derulat fără incidente.

Ştiri pe aceeaşi temă

Din cei 6.094 elevi înscrişi la Evaluare Naţională au absentat 87 şi niciun elev nu a fost eliminat din examen, potrivit Inspectoratului Şcolar Judeţean Iaşi.

„Pentru prima probă scrisă din cadrul examenului de Evaluare Naţională pentru absolvenţii clasei a VIII-a, anul şcolar 2017-2018, susţinută la disciplina Limba şi literatura română a fost extrasă varianta 2, realizată după modelul stabilit de Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare, cu respectarea exigenţelor curriculare pentru învăţământul gimnazial şi prevederile programei de examen“, au punctat oficialii IŞJ Iaşi.

La nivelul judeţului Iaşi, numărul absolvenţilor care au promovat clasa a VIII-a a fost de 6.283. În ziua de 13 iunie elevii vor susţine proba la Matematică, iar primele rezultate vor fi afişate de Ministerul Educaţiei Naţionale în ziua de 19 iunie.
      

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: