Două eleve eminente din Iaşi, premiate la Olimpiada Naţională de Ştiinţe pentru Juniori

Două eleve eminente din Iaşi, premiate la Olimpiada Naţională de Ştiinţe pentru Juniori

Ruxandra Tesloianu a obţinut premiul II la Olimpiada Naţională de Ştiinţe pentru Juniori

Ruxandra Tesloianu, elevă în clasa a IX-a la Colegiul Naţional „Emil Racoviţă" şi Delia Popa, elevă în clasa a IX-a la Colegiul „Costache Negruzzi", au primit locul II, respectiv un premiu special, la Olimpiada Naţională de Ştiinţe pentru Juniori desfăşurată la Constanţa în perioada 15-19 iulie.

Ştiri pe aceeaşi temă

Noi reuşite pentru două eleve din Iaşi care s-au întors cu premii de la Olimpiada Naţională de Ştiinţe. Ruxandra Tesloianu, elevă în clasa a IX-a la Colegiul „Emil Racoviţă", a obţinut premiul II la competiţia la care au participat 118 elevi şi care a avut loc la Constanţa în perioada 15-19 iulie.

Eleva pregătită de profesorii Paula Gavrilescu, Ioana Bohotineanu şi Cristinel Miron a reuşit să se califice în lotul naţional lărgit.

Iaşiul are cea mai tare pepinieră de viitori fizicieni din România

Micii savanţi se duelează online

Elevii ieşeni au făcut performanţă la olimpiadele naţionale de fizică şi limbi străine

Record de olimpiade naţionale organizate la Iaşi

„Această olimpiadă încurajează elevii să realizeze conexiuni între trei discipline fundamentale: fizica, chimia şi biologia, ceea ce implică bineînţeles şi o mai mare complexitate. Participarea la această competiţie a fost o adevărată provocare întrucât a trebuit să cunosc la un nivel înalt materia pe trei ani, la trei discipline, oferindu-mi totodată ocazia de a mă afirma şi a-mi pune în valoare pasiune pe care o am pentru ştiinţe", susţine Ruxandra Tesloianu.

Cu un premiu special s-a întors şi eleva Delia Popa de la Colegiul „Costache Negruzzi". Eleva a fost pregătită de profesorii Mariea Gânju, Adina Imbrea şi Rodica Perjoiu.

Intră pe iasi.adevarul.ro pentru a afla noutăţi din Capitala Moldovei!
Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările