Dosarul basarabeanului care a cerut bani în numele prefectului se întoarce la Tribunal

Dosarul basarabeanului care a cerut bani în numele prefectului se întoarce la Tribunal

Palatul de Justiţie Iaşi

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis ieri că Tribunalul este competent să judece dosarul lui Igori Istrati. Basarabenul  este acuzat că a cerut bani de la un om de afaceri pentru a interveni pe lângă prefectul Dragomir Tomaşeschi.

Dosarul lui Igor Istrati s-a plimbat între instanţe. DNA l-a trimis în judecată pe Istrati, iar cauza a ajuns la Tribunalul Iaşi. Avocaţii basarabeanului au invocat o serie de excepţii. Pentru că Istrati ar fi avocat în Republica Moldova s-a cerut ca dosarul să fie trimis la Curtea de Apel Iaşi, iar mandatul de arestare pe numele basarabeanului să fie considerat nul.

La sfârşitul lunii mai judecătorii Curţii de Apel au precizat că nu sunt competenţi să judece cauza. Astfel, Înalta Curte de Casaţie a trebuit să decidă cine va judeca până la urmă dosarul. Curtea Supremă a stabilit că la fond Igor Istrati va fi judecat de Tribunal.

Citiţi şi:

Iaşi: „Alba- neagra" cu dosarul basarabeanului care a cerut bani în numele prefectului Tomașeschi

Scandal la vârful Prefecturii Iaşi. Şeful instituţiei este acuzat că a cerut şpagă 1,16 milioane de euro

Procurorii DNA susţin că Igori Istrati a cerut anul trecut de la denunţător 100.000 de euro în două tranşe. „În cursul lunii decembrie 2010, inculpatul Istrati Igori a pretins de la un denunţător 100.000 euro pentru ca, prevalându-se de influenţa sa asupra prefectului judeţului Iaşi, să-l determine pe acesta din urmă să-i elibereze denunţătorului titlul de proprietate asupra unui teren în suprafaţă de 37.459,96 m.p., situat în municipiul Iaşi (amplasamentul fostei fabrici „Ţesătura")", se precizează într-un comunicat DNA.Omul de afaceri ieşean l-a denunţat, iar pe 5 ianuarie 2011 Istrati a fost prins în flagrant de anchetatori în timp ce primea 37.500 de euro.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările