Deputatul Anton Doboş, reclamat la Parchet de ANI pentru fals în declaraţii. Parlamentarul a fost găsit în stare de incompatibilitate

Deputatul Anton Doboş, reclamat la Parchet de ANI pentru fals în declaraţii. Parlamentarul a fost găsit în stare de incompatibilitate

Deputatul Anton Doboş

Deputatul PNL Anton Doboş se află pe o listă de 32 de parlamentari români găsiţi în stare de incompatibilitate de către Agenţia Naţională de Integritate (ANI).

Ştiri pe aceeaşi temă

În cazul parlamentarului român, găsit incompatibil pentru că ar fi ocupat două funcţii simultane cu cea de deputat, ANI a dispus şi sesizarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României.

“Agenţia a constatat şi posibila săvârşire a infracţiunii de fals în declaraţii, deoarece acesta nu a menţionat în declaraţiile de interese, depuse în calitate de deputat, funcţiile de administrator al S.C. E.ON MOLDOVA DISTRIBUŢIE S.A. şi cenzor supleant la S.C. ROMTRACK S.A., motiv pentru care a fost sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Potrivit aceleaşi surse, Anton Doboş ar fi ocupat funcţia de administrator la S.C. E.ON MOLDOVA DISTRUBUŢIE S.A. (20 decembrie 2012 – 28 mai 2013) şi cea de cenzor supleant la S.C. ROMTRACK S.A. (20 decembrie 2012 – 22 iulie 2013), deşi, simultan, era şi deputat în Parlamentul României.

Anton Doboş a fost, înainte de a deveni parlarmentar, şef al Direcţiei Judeţene a Finanţelor Publice din Iaşi. El a fost propulsat în politică de Relu Fenechiu, aflat în prezent în puşcărie pentru corupţie. Doboş nu a putut fi contactat până la redactarea acestei ştiri pentru a-şi expune punctul de vedere.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: