Deputat, inculpat, avocat. Traseul de la urmărit internaţional la purtător de robă a unui fost parlamentar acuzat de crimă organizată

Deputat, inculpat, avocat. Traseul de la urmărit internaţional la purtător de robă a unui fost parlamentar acuzat de crimă organizată

Mihail Boldea va putea profesa ca avocat în timpul procesului în care este acuzat de fraude imobiliare

Judecat într-un dosar de crimă organizată, fostul deputat român Mihail Boldea a primit, zilele trecute, permisiunea de a profesa ca avocat pe parcursul procesului. Boldea este acuzat de o fraudă imobiliară de aproximativ un milion de euro.

Ştiri pe aceeaşi temă

Magistraţii Curţii de Apel Iaşi dau dovadă de bunăvoinţă în dosarul fostului deputat Mihai Boldea, judecat pentru constituire a unui grup infracţional organizat. Instanţa ieşeană a decis să modifice măsura controlului judiciar în cazul ex-parlamentarului de la Galaţi, înlăturând punctul care îi interzicea acestuia să practice meseria de avocat.

Mihai Boldea este jurist de profesie, acesta profesând în Galaţi înainte de a ajunge deputat. El este judecat la Iaşi din vara anului 2012, fiind acuzat de iniţiere a unui grup infracţional şi înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave a ajuns la Curtea de Apel Iaşi urmare a unei cereri de strămutare înaintată de fostul parlamentar. În acelaşi dosar mai sunt cercetate alte 18 persoane, acuzaţiile fiind şi de complicitate la înşelăciune sau fals.

Boldea este acuzat că ar fi pus pe picioare o reţea specializată în fraude imobiliare, care ar fi produs un prejudiciu de aproximativ un milion de euro. După ce a fost pus sub urmărire penale, gălăţeanul şi-a dat demisia din Parlamentul României, acolo unde a ajuns în 2008. Înainte de a fi ajuns în fotoliu de deputat, Mihail Boldea a fost avocat în Baroul Galaţi, pe lista sa de clienţi aflându-se mai multe persoane controversate.

Alături de fratele său Valentin, şef al Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi, Mihail Boldea este cercetat într-un alt dosar, instrumentat tot de DIICOT Galaţi, care încă nu a fost trimis instanţei. În acest al doilea dosar, cei doi fraţi Boldea sunt acuzaţi că ar fi jonglat cu câteva contracte publice şi ar fi creat un prejudiciu de 450.000 de euro.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările