Cum „îndoia” un afacerist motorina de la pompă. Metoda l-a îmbogăţit rapid însă l-a băgat şi în puşcărie

Cum „îndoia” un afacerist motorina de la pompă. Metoda l-a îmbogăţit rapid însă l-a băgat şi în puşcărie

Un afacerist controversat din Iaşi va sta sta peste cinci ani în puşcărie după ce judecători au contopit două pedepse primite pentru evaziune fiscală. Una dintre ele a fost acordată după ce Adrian Zahariea a pus în motorina pe care o vindea ieşenilor ulei de soia.

Ştiri pe aceeaşi temă

Adrian Zahariea a devenit celebru în Iaşi după ce a deţinut firma care ridica maşinile din Iaşi, dar şi mai multe staţii PECO din oraş. 

El a fost condamnat în două dosare diferite, pedeapsa contopită de magistraţii fiind stabilită la 5 ani şi 4 luni de închisoare. Într-unul dintre dosare Zahariea a fost acuzat că băga ulei de soia într-o staţie de alimentare care, teoretic, ar fi trebuie să alimenteze cu motorină maşinile clienţilor.  

Cel de-al doilea dosar a fost tot de evaziune fiscală, Zahariea fiind acuzat că a prejudiciat statul de aproximativ 500.000 de euro.

În acelaşi dosar, alte trei persoane, Diamanta Stănescu, Cătălin Stănescu şi Corneliu Chiriac, au fost achitate, în timp ce Mihai Mărgărint a fost condamnat la trei ani de închisoare. Toţi au fost trimişi în judecată încă din 2015, acuzaţiile fiind de constituire a unui grup infracţional organizat, evaziune fiscală sau spălare de bani.

În acest caz, statul a fost păgubit după ce persoanele implicate au înregistrat operaţiuni fictive şi, ulterior, au dedus TVA-ul.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările